17 / 05 / 2024

inşaat bittikten sonra iskan

inşaat bittikten sonra iskan

Ruhsatlı bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra yapının kullanılabilmesi bazı izinlerin alınması gerekiyor. Peki, inşaat bittikten sonra ne yapılır? İnşaat bittikten sonra hangi izinler alınır?

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Cengiz İnşaat'tan sonra bir kötü haber de Ağaoğlu'na

Bodrum Belediyesi'nin Cengiz İnşaat'ın 60 ruhsatını iptal etmesinden sonra Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat'ın Bodrum - Milas arasındaki projesinde ÇED raporu için yürütmenin durdurulması kararı verildi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Muğla Bodrum Devlet Hastanesi inşaatında son durum ne?

Bodrum'da 8 yıl önce büyük bir devlet hastanesi yapılması için ihale yapıldı. 2019'da hizmete alınması planlanan hastanenin 2017'de kaba inşaatı tamamlandı. Hastanenin yüzde 59'unun yapımı bittikten sonra inşaat durdu...

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü 13 ay sonra geriledi!

Birleşik Krallık inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Eylül ayı içerisinde 13 ay sonra gerileme yaşamış oldu.

9 soruda yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izni, bir yapı inşaatı bittikten sonra alınan belge oluyor. Peki, yapı kullanma izni nasıl alınır? Yapı kullanma izni için gerekli olan bilgi ve belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

İngiltere'de bir günde inşa edilen bina geliştirildi!

İngiltere'de bir şirket sadece bir günde inşa edilen bina geliştirdi. Willerby Innovations adlı şirket inşaat bittikten sonra 4 kişilik bir ailenin hemen taşınabileceğini belirtti.

İnşaat sektörü Eylül'den sonra hareketlenecek!

Yaşanan durgunluğun ardından inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde hareketlilik yeniden yaşanmaya başladı. AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Sektörde asıl haraketliliği Eylül ayından sonra bekliyoruz” dedi.

Antalya Salih Konca okul inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Saime Konca ve eşinin yaptırdığı okulun inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever 82 yaşındaki Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Esenyurt Samsun Towers'ın inşaatı yeniden başladı!

Samsun Towers'ın inşaatı uzun bir aradan sonra yeniden başladı. 200'e yakın Samsun Towers mağduru dün Esenyurt Şehitler Parkı'nda bir toplantı gerçekleştirdi. İşte Samsun Towers projesinde son durum...

BEKAŞ İnşaat'tan Ankara ve İstanbul'a dönüşüm projesi!

30 yıla yakın süredir inşaat sektöründe önemli başarılara imza atan BEKAŞ İnşaat, Kayseri'de elde ettiği tecrübelerinden sonra Ankara ve İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine imza atacak.

inşaat bittikten sonra iskan Haberi

inşaat bittikten sonra iskan

İnşaat bittikten sonra ne yapılır?

Ruhsatlı bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınması gerekiyor. İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. 


İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. İskan alma sürecinde bazı belgeler gerekli oluyor. 


Bu belgelerin teslim edilmesi ve iskan harcının da ödenmesi halinde yapılan incelemeler doğrultusunda yapı resmi olarak bitmiş kabul ediliyor ve yapıda yasal olarak oturumun başlamasına izin veriliyor.


İskan belgesi için gerekli olan belgeler:

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur...