10 / 05 / 2024

İnşaat bölümlerinde kalite düşüyor mu

İnşaat bölümlerinde kalite düşüyor mu

1997’de tek bir vakıf üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümü varken, bu yıl sayı 31’e yükseldi. Artış, “Kalite düşüyor mu?” sorusunu birlikte getiriyor. Okullara öğrencilerini iyi yetiştirmek için büyük görev düşüyor.

Ergo Tasarım İnşaat Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergo Tasarım İnşaat Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Keskin tarafından kuruldu. 

Sea City İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sea City İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Bülent Al tarafından kuruldu.

Gng Gayrimenkul İnşaat Hayvancılık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gng Gayrimenkul İnşaat Hayvancılık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 250 bin TL sermaye bedeli ile Hacer Güngör, İbrahim Özgür Güngör ve  Resul Güngör ortaklığında kuruldu.

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Saral İnternasional Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saral İnternasional Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emrahnejad Dızajı tarafından kuruldu.

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karaca tarafından kuruldu.

Rmb Grup İnşaat Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmb Grup İnşaat Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Taşğın, Muhammet Taşğın ve Ramadan Uçar tarafından kuruldu.

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Serpo Modern İnşaat Sağlık Hizmetleri Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serpo Modern İnşaat Sağlık Hizmetleri Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mücahit Kuru tarafından kuruldu.

Bcb İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bcb İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Berkant Güzelküçük tarafından kuruldu.

Saltuklu Group İnşaat Sağlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Saltuklu Group İnşaat Sağlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Buğrahan Yıldırım tarafından kuruldu. 

İnşaat bölümlerinde kalite düşüyor mu Haberi

İnşaat bölümlerinde kalite düşüyor mu


2013 ÖSYS’de inşaat mühendisliği bölümünü isteyen adaylar, 68’i devlet, 30’u vakıf ve 5’i de Kıbrıs üniversitesi olmak üzere 103 farklı okul içinden tercih yaptı. Bu üniversitelerdeki toplam 10 bin 179 kontenjanın yüzde 74’ü devlet üniversitelerindeydi. Büyükşehirlerde ise vakıf üniversitelerinin ağırlığı daha fazlaydı. İstanbul’daki kontenjanların yüzde 67’si vakıflardaydı. 


VAKIFLARA TALEP DÜŞÜK

İlk yerleştirmelerde devlet üniversitelerindeki örgün inşaat mühendisliği kontenjanlarının tamamı doldu. Devlette boşluk sadece ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda kaldı. Devlet kontenjanlarına talep bu kadar yoğunken, vakıflarda durum aynı değil. Bu yıl vakıf üniversitelerinde 26 programın kontenjanı dolmadı ve bunların taban puanı oluşmadı. Bu programlar arasında yüzde 25 burslu kontenjanların da bulunması, inşaat mühendisliğinde arz-talep dengesinde dikkate alınması gereken bir gelişme olduğunu gösteriyor. Durum böyle olsa da ek yerleştirme döneminde iki vakıf üniversitesinde...