25 / 07 / 2024

inşaat demiri sorunu son durum

inşaat demiri sorunu son durum

İnşaat demirinde vergi resmen düşürüldü. Düzenlenen vergiye göre ithalat vergisi Güney Kore'ye yüzde 5, STA bulunan ülkelere de yüzde 10 uygulanacak.

İnşaat demiri krizine ithalatla geçici çözüm geliyor!

İnşaat sektöründe son dönemlerde yaşanan demir krizini çözmek için ‘ithalat’ çözümü geliyor. Geçen yıl şubat ayında tonu 1.200 lira olan demirin tonu şu anda piyasada 2 bin-2 bin 200 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

İnşaat sektörüne demir darbesi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır?

TÜİK) açıkladığı inşaat maliyet endeksi rakamları açıklandı. Maliyetlerin hızla yükseldiği sektöre bugün de inşaat demiri darbe vurdu. Demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demir fiyatı resmen fırladı. Peki  1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır? 

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! Güncel inşaat demiri fiyatları

İnşaat sektöründe müteahhitleri isyan ettiren ve konut fiyatlarının yönünü belirleyen inşaat demir fiyatlarına bugün okkalı zam geldi. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel inşaat demir fiyatları.

İnşaat demiri fiyatları 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatları yüzde 400 arttı!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat demiri fiyatının 2 yılda yüzde 70 artarken, demir işçiliği fiyatlarının yüzde 400 arttığını kaydetti.

Demir ihracatı yükseldi! 1 ton inşaat demiri 25 bin 500 TL oldu! Güncel inşaat demir fiyatları!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan ayında inşat demiri  ihracatı yıllık bazda yüzde 18 arttı. İstanbul 1 ton inşaa demiri fiyatı 25 bin 500 TL oldu. İşte güncel inşaa demiri fiyatları...

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki kalifiye eleman sorununa 5 maddede çözüm önerisi!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri sektöründe yetişmiş eleman ve işçi bulamama sorunu her geçen gün büyüyor. VEZGA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Raz,  işçi bulma sorununu hafifletecek 5 maddeyi açıkladı. 

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarına zam geldi. Gelen zamların etkisiyle 1 ton demirin fiyatı adeta fırladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 1 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Demir cevheri yükseldi! İnşaat demir fiyatları çakıldı! 1 ton inşaat demiri ne kadar? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebin daha da toparlanacağı yönündeki umuduyla yükselişe geçti. İnşaat demir fiyatları ise resmen çakıldı. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İnce ve kalın inşaat demiri kaç lira? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi.

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

inşaat demiri sorunu son durum Haberi

inşaat demiri sorunu son durum

İnşaat demirinde vergi resmen düşürüldü. Yeni ithalat vergisi Güney Kore'ye yüzde 5, STA bulunan ülkelere de yüzde 10 uygulanacak.


Referandum sonrası inşaat sektöründe başlayan demir stoku tartışması ile ilgili süreçte alınan karar uygulanmaya başlanıyor.


İnşaat sektörü, çelik üreticilerini suçlayarak iç piyasaya ürün satılmadığı iddiasında bulunmuş, çelikçiler ise bunun arz yetersizliği nedeniyle geçici bir durum olduğunu savunmuştu. Hükümet kanadından ise inşaat çeliğinde verginin düşürüleceği açıklanmış ve Bakanlar Kurulu'nda kararı alınmıştı. O karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


Buna göre, inşaat çeliği ithalatında daha önce yüzde 30 olan gümrük vergisi oranı, Güney Kore için yüzde 5,6, Malezya, AB üyesi ülkeler ve serbest ticaret anlaşması yapılan bazı ülkeler dışındakiler için ise yüzde 10 olarak uygulanacak.


Bu arada traktör, özel amaçlı motorlu taşıtlar, motosiklet, motorsuz...