27 / 04 / 2024

inşaat emsal

inşaat emsal

KAKS ve inşaat yoğunluğu olarak da bilinen arsa emsal değeri nedir? Arsa emsal değer hesaplamaları nasıl yapılır? Bir parsel üzerinde yapılacak yapının alan sınırlarını belirleyen arsa emsal değeri...

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Bursa'da Osmangazi Meydanı’nı inceleyen İnşaat Mühendisleri, büyük projeleri dışında emsal azalımı başta olmak üzere inşaat tekniği ve bölgeyi değerlendirmesini nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.

Özel Pendik Birikim Koleji'nin inşaatı için özel plan!

Pendik'te yer alan Birikim Koleji'nin inşaatına Çevre Bakanlığı tarafından özel plan düzenlendi. Bodrumlar emsal dışı bırakılarak, okulun inşaat alanı 5 katına çıkartıldı.

Yüzde 25 ek emsal süresi inşaat sektörünü hızlandıracak!

05 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici Maddesi ile yüzde 25 ek emsal süresi, 01 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Melih Tavukçuoğlu, bu imar avantajının inşaat sektörünü hızlandıracağını savunuyor.

Arsaya ne kadar inşaat yapılır?

Bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılacağı bölgenin imar planlarında yer alan emsal değerlerine göre ve yapılacak TAKS ve KAKS hesaplamalarına göre değişkenlik gösteriyor. Bir arsaya ne kadar inşaat yapılır?

Torun Tower inşaatında emsal fazlası söz konusu değil!

Torunlar GYO, Torun Tower inşaatında emsal fazlası olmadığı, projenin imar planına uygun olarak inşa edildiğini açıkladı. Torun Tower projesinde, kanuna ve mevzuata aykırı 1 metrekare dahi fazla inşaat imalatımız söz konusu değil...

Arsa inşaat alanı nasıl hesaplanır?

Bir arsa üzerinde ne kadarlık inşaat yapılabileceği, bölgenin imar planlarında yer alan emsal değerlerine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, bir arsanın inşaat alanı nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Herhangi bir arsa üzerinde hayata geçirilecek projeler, arsa emsal değerine göre belirlenen boyutlarla şekil alıyor. Emsal arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranıdır. Peki, inşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılıyor?

Samsun Sheraton Oteli'nin inşaatına yeniden başlandı!

Samsun Mimarlar Odası’nın ’Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği’ gerekçesi ile mahkemeye başvurduğu ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı otelin inşaatına yeniden başlandı...

Samsun Sheraton Oteli'nin inşaatı durduruldu!

Samsun Mimarlar Odası Şubesi, inşaatı devam eden Sheraton Oteli'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Emsal inşaat alanı nasıl hesaplanır?

Bir arsa üzerinde ne kadar alana sahip ve kaç katlı olarak yapı inşa edilebileceğinin sınırları imar durum belgesinde yer alan bilgilere göre belirleniyor. Buna göre emsal inşaat alanı nasıl hesaplanır?

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat yoğunluğu olarak da bilinen inşaat emsali, hayata geçirilecek bir yapının sınırlarını gösteriyor. Buna göre inşaat emsal hesabı nasıl yapılır? İşte inşaat emsal hesabı formülü...

Fikirtepe'de emsal inşaat hakkı 0,45'e düşürüldü!

Fikirtepe'de dönüşüme katılan arsa sahiplerine 3-4 emsal oranında inşaat hakkı tanınırken uzlaşmaya yanaşmayan arsa sahiplerine verilen emsal inşaat hakkı 0,45'e düşürüldü...

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat emsal Haberi

inşaat emsal

Arsa emsal değeri nedir?

Arsa emsal değeri, imar planı doğrultusunda bir parsel üzerine inşa edilecek yapının toplam inşaat alanı sınırlarının belirlendiği hesaplamayı ifade ediyor.


Arsa emsal değeri, inşaat yoğunluğu olarak da biliniyor. Kısaca KAKS (kat alanı katsayısı) olarak ifade edilen emsal değeri arsa inşaat alanının kat sayısını belirliyor.


Arsa emsal değeri nasıl hesaplanır?

KAKS değeri, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında; inşaatın yapılacağı yerin fiziki koşulları, alt yapı olanakları, arsanın büyüklüğü ve imar planlarına göre belirleniyor. 


Emsal değeri hesabı için belirlenen KAKS değeri, toplam arsa alanı ile çarpılıyor. Elde edilen sonuç, inşaatın toplam alanını ifade ediyor. Yapılacak bina inşaat alanı imar planı üzerinde belirtilen inşaat emsalinden fazla olamıyor.


Örnek inşaat emsal hesabı:

KAKS oranı...