04 / 05 / 2024

İnşaat firması arsa sahibi vekil

İnşaat firması arsa sahibi vekil

Arsa sahibi ile müteahhit arasında çeşitli hukuki anlaşmalar bulunuyor.  Peki, inşaat firması arsa sahibinin vekili olabilir mi?

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Kıvanç Tatlıtuğ, İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı!

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, oğlu Kurt Efe'nin geleceği için yeni bir gayrimenkul yatırımı yaptı. Kıvanç Tatlıtuğ, şimdi de İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı. İşte detaylar...

Halk GYO, Adapazarı'ndaki projesi için iş birliği protokolü imzaladı!

Haldız İnşaat firması olan Faver Proje Geliştirme İnşaat ve Haldız İnşaat'ın borçlu olduğu Halk GYO ana ortapı banka arasında Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Tepekum Mahallesi, 4932 ada 1 parselde kain arsa vasıflı taşınmaz üzerinde proje geliştirmek üzere "İş Birliği Protokolü" akdedildi. 

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Japonya'da son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya'da son bir yılda 85 inşaat firması iflas etti!

Koronavirüs nedeniyle ekonomide zor bir yıl geçiren Japonya'da son bir sene içerisinde 85 inşaat firması iflas etti.

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

'Ekrem İmamoğlu'nun şirketi inşaat faaliyetlerini durdurmadı' iddiası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyük ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat firmasının işlerinin durdurulmadığı iddia edildi...

İndemir İnşaat'ın acı günü! Murat Keleş vefat etti!

Kocaeli'nin tanınmış iş insanlarından, İndemir İnşaat firmasının sahibi Murat Keleş vefat etti. Evli ve 4 çocuk babası olan Murat Keleş’in cenazesi Başiskele Yeşilyurt Mahallesi Osman Kuru Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

ABD Dışişleri yetkilisine Türk inşaat firmasından rüşvet almaktan 87 ay hapis!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ihalelerden sorumlu olan bir yetkiliye, Türk inşaat firmasından rüşvet almaktan 87 ay hapis cezası verildi.

İnşaat firması arsa sahibi vekil Haberi

İnşaat firması arsa sahibi vekil

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''İnşaat firması arsanın temsilcisi olabilir mi?'' konulu sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.

Bir inşaat firmasının ortaklarından biri inşaat yapılacak arsanın sahiplerinin temsilcisi olduğunu söylüyor. Böyle bir temsilcilik veya vekillik olur mu? ● Z.A. 

İnşaat firması bir gayrimenkulde inşaat yapacaksa o gayrimenkul malikleri ile müzakere yapacaktır. Böyle bir ilişkide menfaatler çatışma halindedir. İnşaat şirketinin menfaatine olan hususlar, gayrimenkul maliklerinin aleyhine olur. İnşaat şirketi kâr amacı güden bir ticari kuruluştur ve mümkün olduğu kadar fazla kazanç sağlamak ister. Bu yadırganamaz.

Elbette aynı durum gayrimenkul sahipleri için de söz konusudur. Onlar da inşattan maksimum yararı hedefler. Sonuçta karşılıklı müzakereler, bu karşılıklı yararlanma hedefinde bir ortak nokta bulma amacına yöneliktir. Taraflar müzakere ederek, neticede bir ortak...