27 / 05 / 2024

İnşaat gelirleri rekora ulaştı

İnşaat gelirleri rekora ulaştı

Bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri (yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

2019 Mayıs'ta inşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Endekse göre Mayıs ayı birçok rekora sahne oldu...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Almanya'da İnşaat İş İklimi Endeksi rekora ulaştı!

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. İnşaat İş İklimi Endeksinin artmaya devam ederek yeni bir rekora ulaştı.

Erguvan İnşaat'ın Kurtköy'deki projesine 10 bin 620 kişiden katkı!

Kurtköy’deki 5. konut projesi öncesinde, müşterileri arasında eğilim yoklaması gerçekleştiren Erguvan İnşaat, markalı konut projeleri alanında bir rekora gidiyor. Şirketin yeni projesine 10 bin 620 kişi katkıda bulundu.

Enka İnşaat'ın Rusya'da yıllık 500 milyon dolar kira geliri var!

İnşaatın yanında enerji ve sanayide de işleri olan Enka, Rusya'da faaliyet gösteren en eski Türk şirketlerinden biri. Enka Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara Rusya'da bugün 500 milyon doları aşan kira gelirleri olduğunu söylüyor.

ENKA İnşaat'ın karı 320 milyon TL!

ENKA İnşaat üçüncü çeyrekte yüzde 1.9 düşüşle 319.8 milyon TL net kâr etti. Enka İnşaat üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.9 düşüşle 319.8 milyon lira net kâr ederken, satış gelirleri yüzde 4.4 düşüşle 3.1 milyar lira oldu.

İnşaat gelirleri Ağustos'ta rekor düzeye ulaştı!

İnşaat gelirleri rekor düzeye ulaştı. Bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri (yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

İnşaat gelirleri rekor düzeye ulaştı!

TCMB ödemeler dengesi verilerinden derlenen bilgilere göre, ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri 271 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. ağustos ayında tüm zamanların en yüksek inşaat hizmet geliri elde edildi.

İnşaat gelirleri 271 milyon dolarla rekor düzeye ulaştı!

Bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri (yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı.

2014 Ağustos'ta inşaat gelirleri 271 milyon dolarla ulaştı!

Bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri ( yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler ) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Kentsel dönüşüm gelirleri nelerdir?

Kentsel Dönüşüm Kanununda öngörülen amaçlar için kullanılmak üzere birtakım gelirler elde ediliyor. Gelirler, ilgili yıl genel bütçesinin (B) işaretli cetvelinde özel gelir olarak öngörülüyor. Peki, kentsel dönüşüm gelirleri nelerdir?

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İnşaat gelirleri rekora ulaştı Haberi

İnşaat gelirleri rekora ulaştı

Bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri (yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ödemeler dengesi verilerinden derlenen bilgilere göre, ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri 271 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Böylelikle ağustos ayında tüm zamanların en yüksek inşaat hizmet geliri elde edildi.


Bu yılın Ocak - Ağustos döneminde elde edilen inşaat hizmet geliri ise 708 milyon dolar oldu. Geçen yılın tamamında 674 milyon dolar inşaat hizmet geliri elde edilmişti. Türkiye 2001 yılından beri yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden yıllık ortalama 800 milyon dolar gelir elde ediyor. TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Türk müteahhitlerinin her geçen yıl uluslararası pazardan aldığı payı artırmayı...