15 / 05 / 2024

inşaat gürültüsüne dava açma

inşaat gürültüsüne dava açma

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir yüklenici firmanın yaptığı inşaattan kaynaklanan gürültüden rahatsız olan kişiye 22 bin 500 liralık manevi tazminat ödenmesine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Tadilat gürültüsü şikayet edilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında tadilat gürültüsünü kaleme aldı. 

Tadilat gürültüsü şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi" sorusuna yanıt verdi.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

inşaat gürültüsüne dava açma Haberi

inşaat gürültüsüne dava açma


Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir yüklenici firmanın yaptığı inşaattan kaynaklanan gürültüden rahatsız olan kişiye 22 bin 500 liralık manevi tazminat ödenmesine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.


Ankara Büyükşehir Belediyesinin sahibi olduğu arsa üzerinde yüklenici firmaya yaptırdığı inşaatın gece-gündüz devam etmesi nedeniyle, arsanın yakınında oturan ve gürültüden rahatsız olan kişi, şirketin gece çalışmalarının durdurulması için belediyeye müracaat etti.


Gürültünün azalmaması ve gece çalışmalarının devam etmesi üzerine, eşi ve çocuklarıyla evde uyuyamaz, birbirlerinin seslerini dahi duyamaz, kapı pencere açamaz hale geldiklerini, iş, okul ve özel hayatlarının olumsuz etkilendiğini savunan kişi, kendisi için 25 bin, eşi için 15 bin ve kızı için 10 bin lira manevi tazminat istemiyle belediye ve inşaat şirketine dava açtı.


Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, davayı kısmen kabul ederek, her davacı...