27 / 04 / 2024

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...



Küresel iklim krizine yönelik alınması gerekli olan önlemler, her sektörün olduğu gibi inşaat sektörünün de öncelikleri arasında bulunuyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen E-enerji verimliliğine yönelik çözümler, inşaat sektörünün enflasyon ve maliyet artışlarıyla mücadelesine güç kazandırırken, dünyanın sürdürülebilir geleceğini de destekliyor. Enerji Tasarrufu Haftası'nda konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada giderek yükselen tasarruf bilincinin proje tercihlerinde enerji verimliliğine yönelik çözümleri önemli bir kriter haline getirdiğini dile getiren Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir; proje geliştirirken her zaman yeşil alanı bol ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan yapılar inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

İNSAN VE ÇEVRE DOSTU BİR YAKLAŞIM

Siltaş Yapı olarak, enerji tasarrufu odaklı projeleriyle sektörde öncü adımlar atmaya devam ettiklerini ve imza attıkları her projede sürdürülebilir geleceğe ışık tuttuklarını dile getiren Murat Özdemir, “Tüm projelerde çevresel etkiyi en aza indirme ve enerji maliyetlerini azaltma hedefine odaklanıyoruz. Bu kapsamda geliştirmiş olduğumuz LifeX konsepti ile yaşam alanlarına insan ve çevre dostu bir yaklaşım kazandırıyoruz. Akıllı ev teknolojisiyle şekillendirmiş olduğumuz projelerimizin yaklaşık olarak yüzde 65’lik kısmını yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayırıyoruz. Fosil yakıtların dünyanın geleceği için çok büyük endişe kaynaklarından bir tanesi olması nedeniyle, projelerin sahip olduğu e-şarj altyapısı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasını destekliyoruz” dedi.

ÇEVRESEL SÜRDÜREBİLİRLİĞİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ


Yaptığı açıklamada çevreye ve gelecek nesillere karşı sorumluluğunun bilincinde bir şirket olduklarını dile getiren Murat Özdemir; “Enerji tasarruflu projelerle çevresel sürdürülebilirliği destekleyerek iklim kriziyle mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Yapılarda enerji tüketimini büyük ölçüde azaltan akıllı bina teknolojileriyle enerji tüketimini optimize ediyoruz. Projelerde kullanmış olduğumuz otomatik aydınlatma ve enerji verimli iklimlendirme sistemlerimizle enerji tasarrufunu en yüksek seviyelere çıkarıyoruz. Ayrıca çevre dostu peyzaj uygulamalarımızla da projelerin çevreyle kurmuş olduğu dostluğu pekiştiriyoruz. Bu uygulamalarımızı gelecek tüm projelerimizde daha da ileri seviyeye ulaştırarak enerji verimliliğinde öncü adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

2 ayda 912 bin yatırımcı borsadan ayrıldı!

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL'yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!


Geri Dön