29 / 04 / 2024

inşaat işçileri ölümleri adana imo

inşaat işçileri ölümleri adana imo

İMO Adana Şube’sinin düzenlediği ‘İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’ acı gerçekleri ortaya serdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, en çok ölümlerin inşaatlarda yaşandığını belirtti..

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

Kayseri Melikgazi'de 25.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri ili Melikgazi ilçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 25.9 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. 

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Muş'ta 55.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de 55.6 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

Gaziantep Oğuzeli'nde 59 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi!

Gaziantep ili Oğuzeli Belediye Başkanlığı, Gaziantep Oğuzeli'nde 58 milyon 969 bin 720 TL'ye kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Türk Hava Kurumu'ndan Aksaray'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez İlçesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

inşaat işçileri ölümleri adana imo Haberi

inşaat işçileri ölümleri adana imo

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, ‘İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’ düzenlendi. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşen çalıştayda 4 ayrı panel düzenlendi. Gün boyu süren çalıştayın açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ raporuna göre, 2014 yılında en az bin 886 işçinin yaşamını yitirdiğini vurguladı.


YÜZDE 98’İ ÖNLENEBİLİR”


Hayatını kaybeden işçilerin 54'ünün çocuk, bin 754'ünün erkek, 132'sinin kadın, 53'ünün de göçmen olduğunu belirten Biçer, “Sektör dağılımına baktığımızda, ilk sıra yine inşaatta! 2014 yılında inşaat işkolunda 423 işçi arkadaşımızı kaybettik. 2. sırada olan maden işkolunda 386 işçi ve 3. sırada olan tarım işkolunda 309 işçi öldü.” dedi.

Bu yüksek oranlarla, Türkiye’nin 100 bin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa birincisi, dünyada ise...