02 / 05 / 2024

inşaat izni istatistikleri 2014

inşaat izni istatistikleri 2014

Türkiye genelinde belediyeler 2014 yılında 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni ve 150.8 milyon metrekarelik alana sahip yapıya da kullanma izni verdi..

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 20.7 arttı!

TÜİK'in şubat ayına ilişkin 'ücretli çalışan istatistikleri'ne göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Şubat 2020'de 12 milyon 2 bin 495 kişi iken, bu yıl şubatta yüzde 5,1 artışla 12 milyon 614 bin 757 kişiye yükseldi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

Eylül ayı işgücü istatistikleri rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre salgında istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu.

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Batı Şeria C bölgesinde Filistinlilere inşaat izni verilmeyecek!

Netanyahu, "Batı Şeria’nın yüzde 30'unu ilhak edeceğiz. Ayrıca 4 yıl boyunca hem İsraillilere hem de Filistinlilere C bölgesinin geri kalan yüzde 50'sinde inşaat  izni vermeyeceğiz" dedi...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Bank Asya hissedarına özel inşaat izni mi verildi?

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in döneminde yapılan plan değişiklikleriyle Asce İnşaat adlı şirkete önemli izinler verildiğini söyledi. Asce İnşaat adlı şirketin kurucusunun eski Bank Asya hissedarı olduğu öğrenildi. 

Moskova'da inşaat izinleri yüzde 73 azaldı!

2019 yılının ilk yarısı itibariyle verilen inşaat izni sayısı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 73 azaldı.

inşaat izni istatistikleri 2014 Haberi

inşaat izni istatistikleri 2014

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yapı İzin İstatistikleri verilerine göre, 2014 yılında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 13.5, değeri yüzde 37.2, daire sayısı yüzde 21.2 arttı.


Yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü yüzölçümü yüzde 24.3 artışla 217.7 milyon metrekareye çıkarken; bunun yüzde 56.2'sine karşılık gelen 122.4 milyon metrekaresi konut, yüzde 27.0'sine karşılık gelen 58.7 milyon metrekaresi konut dışı ve yüzde 16.8'ine karşılık gelen 36.6 milyon metrekaresi de ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Kullanma amacına göre yüzde 71.7 ve 156.2 milyon metrekare ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu, yüzde 5.9 ve 12.8 milyon metrekare ile ofis binaları izledi.


Yapı sahipliğine göre, özel sektör yüzde 86.3 ve 187.9...