18 / 05 / 2024

inşaat Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu

inşaat Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu

Bazı ürünlerin vadeli ithalatında Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlenmesi, iş ve inşaat makinaları sektöründe coşkuyla karşılandı..

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? Demir fiyatlarına zam geldi mi? 18 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına gelen zam ve indirimler inşaat sektörü maliyetlerini etkilemeye devam ediyor. Peki bugün demir fiyatlarına zam geldi mi? 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar? İşte 18 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım 2020'de yüzde 0,9 arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık olarak yüzde 0,9 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Yerli inşaat malzemesi kullanımı ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, inşaat malzemelerinde toptan fiyatların yüzde 7,5 oranında arttığını belirtti.

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin inşaatında sona gelindi!

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek için Elmalıkent Mahallesi’nde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaatı sona eren ofis, önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete sunulacak.

inşaat Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Haberi

inşaat Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu

Bazı ürünlerin vadeli ithalatında Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlenmesi, iş ve inşaat makinaları sektöründe coşkuyla karşılandı.


Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer Öztoygar, iki yıldır bu konuda bakanlıklarla yoğun görüşmeler yaptıklarını belirterek “İş ve inşaat makinaları sektörü için önemli bir yatırım desteği görmüş, rahatlamış olacak” dedi.


Sanayicinin girdi maliyetini azaltan Başbakanlık ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önerisi ile Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar, 10 Nisan 2015’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KKDF’nin bazı ürünlerin vadeli ithalatında sıfıra indirilmesi ile ilgili olarak İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar şu açıklamada bulundu: “KKDF’nin yüzde 6’dan, sıfıra indirilmesi yani kaldırılması ile Türk sanayicisinin girdi maliyetleri azaldı, finansman ve mali yapısına yönelik ciddi bir kayıp ortadan...