01 / 05 / 2024

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...



Uzun zamandır gündemde yer alan ve belediyeler tarafından farklı uygulamalar gören Tiny House’larla ilgili yargı kararları da peş peşe sonuçlanıyor. Söz konusu Kararları değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye için önemli bir adım olan kararlarla imarsız arazilerin de kullanım için önünün açıldığını dile getirdi.

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Tiny House üretimi yapan firmaların konuyu yargıya taşıdığını ve kazandığını dile getirdi. Yargı sürecinin bir belediyenin ilçe sınırlarına tekerlekli küçük ev (Tiny House) konulmasını yasaklaması ile başladığını kaydeden Cansel Turgut Yazıcı, söz konusu davanın temelinde bu tür karavanların ısıtma elektrik su ve kanalizasyon benzeri altyapı hizmetlerinden yararlanıyorsa, yapı olarak değerlendirilebileceği savunması olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu tür bir faydalanma sağlamayan Tiny House’ların yapı olarak değerlendirilemeyeceğine karar veren İzmir 3. İdare Mahkemesi yasaklama kararında belediyeyi yetkili bulmadığını söyleyen Cansel Turgut Yazıcı,  imar mevzuatınca değerlendirilemeyeceğine hükmetti ve meclis kararını iptal ettiğini söyledi.


Geri Dön