26 / 05 / 2024

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...



Cansel Turgut YaYazıcı, Tiny House ile ilgili yargı süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, yine geçtiğimiz aylarda İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Tiny House‘un ruhsatsız olduğu gerekçesiyle verilen yıkım kararı ve para cezası İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Yazıcı, mahkeme karar gerekçesinde, yapının kara yollarına tabi bir tanışır olup, imar kanununa tabi olmaması nedeniyle uygulanan yaptırımın kanuna aykırılık teşkil etmesini gösterildiğini belirterek, bu olayda mahkeme kararına gerekçe olarak yapının kara yollarına tabi bir tanışır olup, imar kanununa tabi olmaması nedeniyle uygulanan yaptırımın kanuna aykırılık teşkil ettiğini gösterdiğini kaydetti.

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Söz konusu bu kararlarla Tiny House’ ların aklandığını kaydeden Yazıcı, Türkiye için önemli bir adım olan kararın aslında imarsız arazilerin de önünü açtığını da belirtti. Uzun zamandır tartışılan imarsız arsalara Tiny House koymak için izin gerekli mi değil mi tartışmasının da  cevabının geldiğini kaydeden Cansel Turgut Yazıcı, böylelikle kendi başına yeten, elektrik su ve altyapı hizmetlerinde faydalanmayan ve plakası olan Tiny House’ların karayollarına tabi bir taşınır olduğu ve imarsız araziler üzerine konabilmesinin de resmileşmiş olduğunu sözlerine ekledi.
 

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

'Tiny house' yasağı mahkeme tarafından reddedildi!

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!


Geri Dön