05 / 05 / 2024

inşaat kazalarından kim sorumlu

inşaat kazalarından kim sorumlu

Posta yazarı Tamer Heper, "Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek?" sorusunu cevapladı.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İnşaat firmalarından 5 yılda 621 milyar TL'lik satış!

Ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları 2016-2021 döneminde yüzde 113,6 arttı ve 620,8 milyar TL'ye çıktı.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Elazığ'da inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Elazığ'da çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşerek ağır yaralanan işçi, yaşamını yitirdi...

İnşaat sektörü yılın ikinci yarısından umutlu!

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün 2021 yılının ikinci yarısında toplanması bekleniyor. 

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

İzmirli inşaat firmalarından depremzedelere destek!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok inşaat firması, ellerindeki boş konutları, çadırlarda kalan depremzedelere 1 yıllık süre ile ücretsiz olarak tahsis etti. 

Kahramanmaraş'ta inşaatın 5. katından düşen işçi öldü!

Kahramanmaraş'ta çalıştığı inşaatın 5'inci katından düşerek yaralanan işçi hayatını kaybetti...

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

inşaat kazalarından kim sorumlu Haberi

inşaat kazalarından kim sorumlu

Posta yazarı Tamer Heper, "Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek?" sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek? l H.M.

***

Öncelikle yapılacak iş iki kısımda incelenmeli. İlki; işçi ile anlaşıp belli mesai saatlerinde çalışması ve bu süreye göre de belli mesai ücretinin ödenmesi üzerine yapılan anlaşma. Bu durumda çalışan ile iş hukuku ilişkisi kurulur ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatı devreye girmiş olur. 

İkincisi; bir müteahhit ile anlaşma yapılır. Müteahhit ile binanın boyasının yapılıp tamamlanması şeklinde bir anlaşılır ki buna istisna akdi...