07 / 07 / 2024

İnşaat maliyeti artışı

İnşaat maliyeti artışı

Bina inşaatı maliyet endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 artarken, yıllık artış yüzde 7'yi buldu.

İnşaat maliyetinde yıllık artış yüzde 7'yi buldu!

Bina inşaatı maliyet endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.1 artarken, yıllık artış yüzde 7'yi buldu.

İnşaat maliyetinde yıllık artış yüzde 7 oldu!

Bina inşaatı maliyet endeksi (BİME) 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.1 artarken yıllık artış yüzde 7'yi buldu.

İstanbul'da 10 daireli bir apartmanın inşaat maliyeti 30 milyon TL!

Konut fiyatları, inşaat maliyetlerindeki artışla bilikte yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar konut almakta zorlanırken, özellikle İstanbul'da barınma büyük sorun haline geldi. Oysa ki İnşaat doktoru İstanbul'da konutun çok önemli bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İnşaat maliyeti Şubat'ta yüzde 70,05 arttı! Bina inşaatı maliyet endeksi de katlandı! 

İnşaat maliyet endeksi, şubat 2024'te de artış gösterdi. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, endeks aylık bazda yüzde 3,41, yıllık bazda yüzde 70,05 yükseldi. İşte detaylar...

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

100 metrekare kaba inşaat maliyetlerine beklenen zam geldi! 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 senesi fiyatları

100 metrekare kaba inşaat 2023 senesi maliyetlerinin detayları ağustos ayının son günlerinde belli oldu. Peki 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 senesi için ne kadar oldu? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları geçtiğimiz gün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki, apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri yükseldi mi? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 senesi...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki apartman inşaatı maliyeti 2023 ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri arttı mı? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı...

100 metrekare kaba inşaat maliyetlerine zam! İşte100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı fiyatları

100 metrekare kaba inşaat 2023 yılı maliyetlerinin detayları bugün belli oldu. Peki 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? 100 metrekare kaba inşaat maliyeti fiyatları arttı mı? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı...

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

İnşaat maliyeti artışında tarihi zirve! Maliyet endeksi yıllık yüzde 90,27 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 5,73 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 90,27 arttı.

İnşaat maliyeti artışı Haberi

İnşaat maliyeti artışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), 2015 yılı Temmuz–Ağustos–Eylül aylarını kapsayan 2015 yılı üçüncü çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 6,9 arttı.


BİME’de 2015 yılı üçüncü çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, malzeme endeksi ise yüzde 0,8 arttı. 


Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde 8,2 ve malzeme endeksi yüzde 5,1...