03 / 05 / 2024

inşaat maliyetlerinin artışı

inşaat maliyetlerinin artışı

Emlakçılar Oda Başkanı Sağlam, Antalya’da ev ve kira fiyatlarının artış sebebinin inşaat maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığın söyledi.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

İnşaat maliyetlerindeki artış durulmuyor: 1 yılda yüzde 67,31 arttı!

TÜİK tarafından inşaat maliyet endeksinin 2023 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,31 arttığı açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

İstanbul Ticaret Odası Kasım ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. Kasım 2023’te toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; inşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39 artış kaydedildi.

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

inşaat maliyetlerinin artışı Haberi

inşaat maliyetlerinin artışı

Emlakçılar Oda Başkanı Sağlam, Antalya’da ev ve kira fiyatlarının artış sebebinin inşaat maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığın söyledi.



Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı Şeref Sağlam, 2015 yılına oranla 2016 yılında ev fiyatlarının yüzde 5 ile 10 arasında arttığını ifade etti.  2013 ve 2014 yılının 6’ıncı ayına kadar olan hareketliliğin 2015 yılında olmadığının altını çizdi. 2015 yılındaki ev satılarıyla ilgili konuşan Sağlam, “2014 yılındaki ev satışı 2015 yılında olmamıştır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi seçim süreci yaşamış olmamızdır.  Seçimlerden sonra ise konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, banka faiz oranlarında artış meydana gelmiştir. Sınırlarımızda yaşanılan sorunlardan dolayı, yabancılara ev satışları konusunda düşme var. Yabacılardan da ihtiyacı olan insan günün şartlarına göre uygun fiyatı bulunca gayrimenkulünü satıyor” dedi. Sağlam, Türkiye’den...