18 / 05 / 2024

İnşaat Malzemecileri Sanayii

İnşaat Malzemecileri Sanayii

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) yayınladığı Temmuz Ayı İnşaat Sektörü Değerlendirme Raporu’nda inşaat malzemesi sektörüne ilişkin büyüme ve ihracat verileri ele alındı

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

Canlar Turizm Emlak İnşaat Gıda Pazarlama Sanayii Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi açıldı!

Canlar Turizm Emlak İnşaat Gıda Pazarlama Sanayii Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çelik tarafından açıldı.

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi açıldı!

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Aldemir tarafından açıldı.

Kamer İnşaat Ticaret Ve Sanayii Anonim Şirketi İkitelli Şubesi açıldı!

Kamer İnşaat Ticaret Ve Sanayii Anonim Şirketi İkitelli Şubesi bugün Başakşehir'de 14 milyon 395 bin 900 TL sermaye bedeli ile Ahmet Akbalık tarafından açıldı.

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Tuzla'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Orbay Şimşek ve Basri Dede tarafından açıldı.

2020 Unicera Fuarı kapılarını açtı!

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğince düzenlenen 2020 Unicera Fuarı kapılarını açtı.

Samsun yapı malzemeleri sektörü buluştu!

Karadeniz Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KARTİMDER) tarafından düzenlenen programa, yeni ve mevcut üyelerin firmalarını ve kendilerini tanıtması ile başlandı...

İnşaat malzemecileri dış pazarla büyüyor!

İnşaat malzemeleri sanayi, iç pazardaki daralmanın etkisiyle ihracata yöneldi. Sektör, çimentodan seramiğe kadar farklı ürünlerin ihracatını yapıyor. 2018'de 21,5 milyar dolar olan inşaat malzemeleri ihracatının bu yıl 24 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

Happy Moon İnşaat Petrol Ürünleri Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Happy Moon İnşaat Petrol Ürünleri Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile Fateh Alkadeep ve Bilal Harba ortaklığında kuruldu. 

Ata1 İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ata1 İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi Şahin Akgün tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gökyol İnşaat ve Sanayii A.Ş. İstanbul Şubesi açıldı!

Gökyol İnşaat ve Sanayii A.Ş. İstanbul Şubesi Sarıyer'de 8 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

İnşaat Malzemecileri Sanayii Haberi

İnşaat Malzemecileri Sanayii

İMSAD, son raporunda inşaat malzemesi sektörüne ilişkin büyüme ve ihracat verileri ele aldı. 


2012 yılının ilk çeyreğinde ekonomik aktivitede meydana gelen yavaşlama sonucunda Türkiye’nin gelişme hızı %3,2’de kalırken, inşaat sektörünün gelişimi bu oranın altında %2,8 düzeyinde gerçekleşti. 


Bu sonuçta, ekonomideki olumsuz havaya bağlı olarak yatırımların ötelenmesi etkili oldu. GSYH’nin harcamalar ayağına bakıldığında kamu sektörünün inşaat yatırımlarının %0, yani artış göstermediği görülürken, özel sektörün inşaat yatırımlarındaki artışın ise %3,1’de kaldığı görülmektedir. Buna göre 2011 yılında iki çeyrekte %20’nin üstünde artış gösteren özel sektör yatırımlarında, 2012 yılının ilk çeyreğinde ciddi bir daralma meydana gelmiştir. 2012 yılının ilk çeyreğinde içeride yatırım ve tüketimde meydana gelen yavaşlamanın ihracatta etkili olmadığı görülmektedir.


Mal ve hizmet ihracatında meydana gelen gelişim bu dönemde %13,2 düzeyinde oluşmuştur. Bu rakama paralel...