04 / 11 / 2024

inşaat malzemelerinin ihracatı genişlemeli mi

inşaat malzemelerinin ihracatı genişlemeli mi

Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şuyun, inşaat demiri benzeri düşük katma değerli ürünlerin ihracatında yeni pazarlar bulunması gerektiğini söyledi.

İnşaat malzemesi ihracatı Temmuz'da yüzde 6,9 artarak 2,49 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi ihracatı Temmuz ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6,9 artış göstererek, 2,49 milyar dolara ulaştı.

1942'de inşaat ofisi projesi hayata geçirilmiş!

1942 yılında inşaat projesi ofisi hayata geçirilmiş. Bu ofis tüm inşaat malzemelerinin temin etmek amacıyla kurulmuş.

İnşaat malzemesi ihracatı 2,7 milyar dolara çıktı!

Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin merakla beklenen 2024 Mayıs ayı sonuç raporunu yayınladı. Söz konusu raporda yer alan detaylara göre inşaat malzemesi ihracatı 2,7 milyar dolara çıktı.

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2024 yılı şubat ayı sonuçlarına göre bu yılın Şubat ayında inşaat malzemesi ihracatı miktar olarak 3,62 milyon tona çıkarken, Şubat itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı da 29,31 milyar dolara çıktı.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

inşaat malzemelerinin ihracatı genişlemeli mi Haberi

inşaat malzemelerinin ihracatı genişlemeli mi

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şuyun, Türkiye’nin zaten var olduğu pazarlarda kendi şirketlerinin rekabetiyle düşük fiyata ihracat yapabildiğini, yeni pazarlar bulması gerektiğini söyledi. Yeni pazarlara yoğunlaşma kararı aldıklarını belirten Şuyun, “Mesela Fas ve Cezayir’de gelişebiliriz. Esas ağırlık ise yeni pazarlarda. Bunun için Vietnam ve Endonezya’yı hedef seçtik” dedi. 


Ahmet Şuyun, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, demir ve demir dışı metaller sektöründe, inşaat demiri benzeri düşük katma değerli ürünlerin ihracatının anlamsız hale geldiğini belirtti. Üstelik, yoğun olarak faaliyet gösterilen pazarlarda, Türk firmaların kendi içinde fiyat rekabetine girmesinin her türlü üründe zorlanmaya yol açtığını ve bu sorunun uzun süredir devam ettiğini anlattı. Yaptıkları değerlendirmelerde, yeni pazarlar geliştirmenin özellikle fiyat rekabetini önlemede etkili olacağını...