20 / 05 / 2024

inşaat meslek liseleri

inşaat meslek liseleri

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mesleklerini uygulamalı öğreniyor. Okul bahçesinde ve okulda devam eden inşaatta 22 öğrenci çalışıyor.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşa edilecek lüks projenin imar planları Danıştay tarafından iptal edildi ancak inşaat sürüyor. İşte Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki son durum...

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü nasıl etkiliyor?

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, inşaat sektöründe faaliyette bulunan üyelerinin, malzemelerdeki fiyat artışları sebebiyle sorun yaşadıklarına dikkat çekti. Öztürk, "Meslek Komitelerimizin konuya ilişkin tespit ve önerilerini yetkililere ilettik" dedi.

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

İnşaat sektöründeki sorunlar çözülmeli!

ATSO İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, belediye ve bağlı şirketlerin ruhsat harçlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

Hitit Üniversitesi MYO kampüsünün inşaatı 9 ayda bitirilecek!

Çorum Sungurlu’ya gelen Vali Mustafa Çiftçi, KYK Yurdu ziyaretinden sonra, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüs inşaatını inceledi. Vali Çiftçi, inşaatın 9 aya kadar biteceğini söyledi.

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü'nde inşa edilen kız meslek lisesi inşaatında incelemeler yaptı.

Bilecik'te inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları ile meslek odalarının katılımlarıyla inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. 

inşaat meslek liseleri Haberi

inşaat meslek liseleri

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mesleklerini uygulamalı öğreniyor. Okul bahçesinde ve okulda devam eden inşaatta ikisi kız olmak üzere 22 öğrenci taş döşüyor, demir bağlıyor. 


ÖĞRENCİLER OKUL BAHÇESİNDE UYGULAMALI OLARAK ÇALIŞIYOR 


2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22 öğrenci ile bölümü açılan İnşaat Teknolojisi bölümü öğrencileri mezun olmadan meslek sahibi olma yolunda ilerliyor. 2'si kız olmak üzere 22 öğrenci, inşaat atölyesinde okulun inşaat işlerini düzenli şekilde yürütüyor. Okul bahçesinde uygulamalı olarak çalışan öğrenciler, okulda devan eden parke taşı döşeme işini ve okul yanında devam eden okul inşaatında demir bağlama işlerini de öğreniyorlar. 

Bölüm öğrencileri ileride inşaat mühendisi olup, depreme dayanıklı binalar yapacaklarını söylüyorlar. 


Haber...