06 / 05 / 2024

inşaat neden yazın yasaklanır

inşaat neden yazın yasaklanır

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

Batman'da inşaat sektörünün gözü hava maniada!

Batman'da inşaat sektörünün gözü hava mania sorununa çevrildi. Bölgede yaz aylarının gelmesiyle konut yatırımları hayata geçecek.

Artan demir fiyatları inşaat sektörünü etkiliyor!

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, demirdeki aşırı fiyat artışının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini açıkladı.

2017 inşaat sektörünün altın yılı olacak!

Türkiye inşaat sektörünün platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

Teknoloji inşaat sektörünü geliştirdi!

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette inşaat sektörünün son durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

TOKİ Sincan Saraycık inşaat ihalesi bugün yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında inşaat ihalesi bugün yapılacak.

İnşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 30'a ulaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan inşaat sektörünü değerlendirdi. Sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 30'a ulaştığını bilgisini verdi.

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli parçası olduğunu söyledi.

İşte inşaat sektörünün referandum sonrası beklentileri!

İş dünyası referandum sonrasını bekliyor. İnşaat sektörü yatırımlarını sandıktan çıkacak sonuca bıraktı. Peki, inşaat sektörünün referandum sonrası beklentileri neler? İşte Ankaralı temsilcilerden beklentiler...

Yeni Göztepe Stadyumu inşaat ihalesi bugün!

Göztepe'ye Gürsel Aksel'de yapılacak olan Yeni Göztepe Stadyumu inşaat ihalesi bugün yapılacak.

2017'de inşaat sektörünü neler bekliyor?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü yazısında inşaat sektörünü, sektörden beklentileri ve projeleri anlattı. İşte o haber...

inşaat neden yazın yasaklanır Haberi

inşaat neden yazın yasaklanır

İzmir Göztepe'den mail atan okurumuz Aynur Öz, mimari projelerin "Yaşam hakkına, kişi güvenliği hakkına saygılı olmasını" gerekliliğinin altını çizerken, yazın sahillerdeki inşaat yasağının neden şehirlerde uygulanmadığını sormuş. Önce bu mail ve o soru:


“Kanun, tüzük ve yönetmelikler İnsan Hakları Sözleşmesine ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı olamaz. Apartman yönetim kurulu kararları da aykırı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 5. maddesi “Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak devletin görevidir” der.


İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 7. maddesi “Herkes” yasa önünde “Eşittir” ve “Ayrım gözetilmeksizin yasa tarfından eşit korunma hakkına sahiptir” der. Mimari projeler yukarıdaki maddelere uymak zorundadır. Bodrum katlarına bile oturma izni verilen ülkemizde balkonun cam ile kapatılması sorun olmuş. Bu davanın adı “Kedi Davası” değil “İnsanca Yaşama Davası.” Çatı ve giriş katta oturanlar...