18 / 05 / 2024

İnşaat projelerine okul rötarı

İnşaat projelerine okul rötarı

Eylülde art arda yeni konut projelerini tanıtan firmalar, bu yıl tanıtımları, bayram, okulların geç açılması ve seçim nedeniyle ekim-kasıma bıraktı.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

İzmir'deki dönüşüm projelerine bakanlıktan destek!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında enkaz alanlarında inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projelerine her türlü yardımın yapılacağını açıkladı.

TOKİ'den İzmir Bayraklı'ya 3 yeni okul! İhalesi yarın!

İzmir İli Bayraklı İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Okul(Şehit Cesur İlkokulu), Bayraklı Mahallesi (Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu ve Sabiha Ahmet Tabak İlkokulu) 1'er Adet 16 Derslikli ve 24 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 12:00'de yapılacak.

Ukrayna'da konut sektörüne yeni yasa! Yatırımcılar nasıl korunacak?

Ukrayna’da konut sektöründe mali piramitlerin ve skandala yol açan bitmemiş projelerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakanlığı, “İnşaat Projelerine Borç Verenlerin Haklarının Korunması İçin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” bir

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri tam gaz!

Limak İnşaat, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tüm önemleri alarak Kuveyt'teki projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

İnşaat projelerine istihdam odaklı işletme kredisi!

İnşaatı devam eden konut projelerinde İstihdam Odaklı İşletme Kredisi, azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli kullandırılabilecek...

Aydın’daki inşaat projelerine Günsan imzası!

Günsan, inşaat sektörüne kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı çözümler sunuyor. Anahtar, priz ve alçak gerilim ekipmanları alanında bulunan ürün portföyüyle, inşaat sektörünün çözüm ortağı olan Günsan Elektrik, Aydın’da dört farklı inşaat projesinde yer aldı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl başvurulur?

Türkiye'nin konut üreticisi TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Peki, binlerce konut inşa eden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinden nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

İnşaat projelerine okul rötarı Haberi

İnşaat projelerine okul rötarı

İnşaat firmalarında yeni proje tanıtım tarihleri içerideki belirsizlik, döviz kurundaki aşırı oynaklık, okulların geç açılması, kurban bayramı ve seçim' nedeniyle erteleniyor. 


Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer döviz kuru ve faizlerin ne olacağı ile ilgili bir öngörüde bulunamadıklarını kaydederek, "Ama biz de ticari bir kurumuz. Daha fazla bekleyemeyiz. Ankara'da yeni yapacağımız projeyi ekim ayında tanıtacağız. Şu anda inşaat sektörü temkinli ye çekimser" dedi. Gacemer, İzmir Alaçatı'da düzenlediği toplantıda, döviz kurunun yükselmesi ile inşaat sektöründe maliyetlerin arttığını kaydederek, bu artışı fiyatlara yansıtmak durumunda kalacaklarını dile getirdi. Gacemer, "Yeni projelerde kur revizyonu yaptık. Demir fiyatları 3 dolarsa bunu yansıtmamız gerekiyor. Üretim giderlerimizin yüzde 30'u döviz. Döviz yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 değer kazandı. Konut fiyatlarında yüzde 10-15 arasında artış sözkonusu olacak"...