02 / 05 / 2024

İnşaat projelerine seçim ve okul rötarı!

İnşaat projelerine seçim ve okul rötarı!

Eylülde art arda yeni konut projelerini tanıtan firmalar, bu yıl tanıtımları, bayram, okulların geç açılması ve seçim nedeniyle ekim-kasıma bıraktı.



İnşaat firmalarında yeni proje tanıtım tarihleri içerideki belirsizlik, döviz kurundaki aşırı oynaklık, okulların geç açılması, kurban bayramı ve seçim' nedeniyle erteleniyor. 


Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer döviz kuru ve faizlerin ne olacağı ile ilgili bir öngörüde bulunamadıklarını kaydederek, "Ama biz de ticari bir kurumuz. Daha fazla bekleyemeyiz. Ankara'da yeni yapacağımız projeyi ekim ayında tanıtacağız. Şu anda inşaat sektörü temkinli ye çekimser" dedi. Gacemer,  İzmir  Alaçatı'da düzenlediği toplantıda, döviz kurunun yükselmesi ile inşaat sektöründe maliyetlerin arttığını kaydederek, bu artışı fiyatlara yansıtmak durumunda kalacaklarını dile getirdi. Gacemer, "Yeni projelerde kur revizyonu yaptık. Demir fiyatları 3 dolarsa bunu yansıtmamız gerekiyor. Üretim giderlerimizin yüzde 30'u döviz. Döviz yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 değer kazandı. Konut fiyatlarında yüzde 10-15 arasında artış sözkonusu olacak" açıklamasını yaptı.

 

Seçimler olmasına rağmen hükümetin kurulamamasını eleştiren Gacemer, "Bir kere yönetilen bir devlet olmalı. Şu anda bir derdimiz olsa kime gideceğiz. İstiyoruz ki devlet baba, babalığını göstersin. Bence bu dövizden daha önemli. Bir baş olması lazım" ifadesini kullandı. 


Cumhuriyet


Geri Dön