23 / 07 / 2024

inşaat resmen ne zaman biter

inşaat resmen ne zaman biter

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına ilgili belediyeden ruhsat alınması halinde başlanabiliyor. İnşaat çalışmaları süresinde başlayan ve bitirilen yapılara Yapı Kullanma İzni belgesi alınıyor. Peki, inşaat bitiş tarihi hangi tarihtir?

İnşaatın bitme günü ne zamandır?

Bir arsanız üzerinde yapı inşa ettiğinizi ve inşaat çalışmalarınızı tamamladığınızı farz edelim. Ancak, inşaat çalışmalarının resmi olarak bitmiş gözükmesi için belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, inşaatın bitme günü ne zamandır?

İnşaat ne zaman bitmiş sayılır?

İnşaat çalışmalarına son verilen bir yapıda resmi olarak inşaat ne zaman bitmiş sayılır? Resmen inşaat bitme günü, ne zamandır? İşte 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ortaya çıktı! O rakam görenleri şaşırttı...

İnşaat maliyet endeksi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 arttı. Maliyetler her geçen gün artarken, bir otelin inşaat maliyeti de adeta fırladı. Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ne kadar?

İnşaat sektörüne demir darbesi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır?

TÜİK) açıkladığı inşaat maliyet endeksi rakamları açıklandı. Maliyetlerin hızla yükseldiği sektöre bugün de inşaat demiri darbe vurdu. Demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demir fiyatı resmen fırladı. Peki  1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır? 

Ahlatçı Otomotiv İnşaat'ın Konya projesi resmen başlıyor! 167 konut, 94 ofis ve 88 dükkanlık karma proje geliyor!

Ahlatçı Otomotiv İnşaat'ın Konya'daki yeni projesinin inşaatı resmen başlıyor. 88 dükkan, 167 konut ve 94 ofisin yer alacağı karma proje 4 blok olarak yükselecek.

İstanbul'un kalbine yeni otel geliyor! İstiklal Caddesi'ne komşu otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yenimelek Turizm, İstanbul Beyoğlu'nda inşa edeceği yeni otel projesinin inşaatına resmen başlıyor. 104 odanın yer alacağı otel 206 milyon 779 bin TL'ye mal olacak...

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarına zam geldi. Gelen zamların etkisiyle 1 ton demirin fiyatı adeta fırladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 1 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Demir cevheri yükseldi! İnşaat demir fiyatları çakıldı! 1 ton inşaat demiri ne kadar? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebin daha da toparlanacağı yönündeki umuduyla yükselişe geçti. İnşaat demir fiyatları ise resmen çakıldı. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İnce ve kalın inşaat demiri kaç lira? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi.

Berko İnşaat Sultanbeyli projesi resmen başlıyor! 302 konutluk yeni proje!

Berko İnşaat'ın Sultanbeyli'de hayata geçireceği yeni projesinin inşaatı resmen başlıyor. Maliyeti 619 milyon 816 bin TL olarak açıklanan projede 302 konut ve 9 ticari ünite bulunuyor.

Demir cevheri fiyatları geriledi! İnşaat demir fiyatları fırladı! 1 ton inşaat demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün zam geldi. Doların yükselmesi ile baskı altında kalan demir cevheri vadeli fiyatları 109,61 dolara geriledi. Bu düşüş inşaat demir fiyatlarına olumlu yansıdı, demir fiyatları fırladı. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar?  Güncel demir fiyatları 18 Mart 2024...

Kazlıçeşme sahile 65.2 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 112 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Çelikoğlu Otelcilik'in İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilde hayata geçireceği 112 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor. Söz konusu otel projesi 65 milyon 270 bin TL'ye mal olacak.

Büyükşehirden tam 1.456 yeni konutluk yeni proje! Şehir hastanesine komşu dev projenin inşaatı resmen başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 1.456 konutluk dev projenin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. Şehzadeler ilçesinde yükselecek dev konut projesi 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak...

TOKİ Ankara projesinin inşaatı başlıyor! Sincan'a 1.020 konutluk yeni proje geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkanlığı'nın Ankara projesinin inşaatı resmen başlıyor. Sincan'da yükselecek projede toplam 1.020 konut yer alıyor. 

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 20 Şubat 2024 demir fiyatları

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demirini fiyatı resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 20 Şubat 2024 demir fiyatları kaç lira? 

inşaat resmen ne zaman biter Haberi

inşaat resmen ne zaman biter

İnşaat bitiş tarihi hangi tarihtir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına ilgili belediyeden ruhsat alınması halinde başlanabiliyor. 3194 sayılı İmar Kanunun 29.maddesine göre yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapıma başlamak zorunlu oluyor. Kanun gereğince temel üstü ruhsatının alındığı gün yapıma başlanabiliyor. 


Temel vizesi eğer 2 yıl içinde alınmadıysa yapı ruhsatı geçerliliğini yitirmiş oluyor. Bir diğer ifade ile temel vizesinin alınabilmesi için yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren 2 yılın dolmamış olması gerekiyor.


Yapı ruhsatı ise 5 yıllık süre geçmediyse yenileniyor. Ancak bu 5 yıllık sürenin geçmesi durumunda yeni yapı ruhsatının alınması gerekiyor.


İnşaat çalışmaları süresinde başlayan ve bitirilen yapılara Yapı Kullanma İzni belgesi alınıyor. Peki, inşaat bitiş tarihi hangi tarihtir? Bir inşaat resmen hangi tarihte bitmiş olur?


Yasal olarak inşaat çalışmaları biten bir yapıya...