02 / 05 / 2024

inşaat resmen ne zaman biter

inşaat resmen ne zaman biter

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına ilgili belediyeden ruhsat alınması halinde başlanabiliyor. İnşaat çalışmaları süresinde başlayan ve bitirilen yapılara Yapı Kullanma İzni belgesi alınıyor. Peki, inşaat bitiş tarihi hangi tarihtir?

İnşaatın bitme günü ne zamandır?

Bir arsanız üzerinde yapı inşa ettiğinizi ve inşaat çalışmalarınızı tamamladığınızı farz edelim. Ancak, inşaat çalışmalarının resmi olarak bitmiş gözükmesi için belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, inşaatın bitme günü ne zamandır?

İnşaat ne zaman bitmiş sayılır?

İnşaat çalışmalarına son verilen bir yapıda resmi olarak inşaat ne zaman bitmiş sayılır? Resmen inşaat bitme günü, ne zamandır? İşte 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

TOKİ Ankara projesinin inşaatı başlıyor! Sincan'a 1.020 konutluk yeni proje geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkanlığı'nın Ankara projesinin inşaatı resmen başlıyor. Sincan'da yükselecek projede toplam 1.020 konut yer alıyor. 

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 20 Şubat 2024 demir fiyatları

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demirini fiyatı resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 20 Şubat 2024 demir fiyatları kaç lira? 

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL? 16 Ocak 2024 demir fiyatları

İnşaat piyasasının kalbi olarak bilinen demirin güncel fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL?

İnşaat demiri fiyatları resmen fırladı! Fiyatlar ne kadar oldu?

İnşaat yaptıracak olan kişiler için maliyet kalemlerinden olan inşaat demiri fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki, bir ton inşaat demirinin fiyatı kaç liraya yükseldi? Fiyatlarda son durum ne? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam! Fiyatlar yerinde durmuyor! 1 ton demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün 200 TL zam geldi. Son zamanlarda yükselişe geçen demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zammın ardından 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 1 Kasım 2023 demir fiyat listesi. 

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

Crystal Daisy Turizm Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor! Antalya'ya 3 yıldızlı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor. Antalya Serik'te hayata geçirilecek olan proje 233 milyon 930 bin TL'ye mal olacak.

Demir fiyatlarında beklenmedik düşüş! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İşte 2023 güncel demir fiyatları...

Sabit fiyat bandından işlem görmeye başlayan inşaat demirleri için zam ihtimali ortadan kalktı ve inşaat demiri fiyatları düşüşe geçti. İşte güncel fiyatlar...

KİPTAŞ Etiler'deki 1361 konutluk dev projeye resmen başlıyor! KİPTAŞ Karanfilköy Projesi'ni Mesa İnşaat yapacak!

KİPTAŞ Etiler Karanfilköy projesinin inşaatı resmen başlıyor. KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 1.361 adet konut, 112 adet ticari ünite ve 20 ofisin yanı sıra cami ve okula da yer veriliyor.

inşaat resmen ne zaman biter Haberi

inşaat resmen ne zaman biter

İnşaat bitiş tarihi hangi tarihtir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına ilgili belediyeden ruhsat alınması halinde başlanabiliyor. 3194 sayılı İmar Kanunun 29.maddesine göre yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapıma başlamak zorunlu oluyor. Kanun gereğince temel üstü ruhsatının alındığı gün yapıma başlanabiliyor. 


Temel vizesi eğer 2 yıl içinde alınmadıysa yapı ruhsatı geçerliliğini yitirmiş oluyor. Bir diğer ifade ile temel vizesinin alınabilmesi için yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren 2 yılın dolmamış olması gerekiyor.


Yapı ruhsatı ise 5 yıllık süre geçmediyse yenileniyor. Ancak bu 5 yıllık sürenin geçmesi durumunda yeni yapı ruhsatının alınması gerekiyor.


İnşaat çalışmaları süresinde başlayan ve bitirilen yapılara Yapı Kullanma İzni belgesi alınıyor. Peki, inşaat bitiş tarihi hangi tarihtir? Bir inşaat resmen hangi tarihte bitmiş olur?


Yasal olarak inşaat çalışmaları biten bir yapıya...