02 / 05 / 2024

inşaat sanayiye engel mi

inşaat sanayiye engel mi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün İnşaat yatırımları sanayi gelişiminin önünde bir engel olarak durmadığı gibi sanayi yatırımları da mutlaka teşvik edilmelidir" dedi.

Cemal Şengel: Endonezya, inşaat malzemelerinde potansiyel bir pazar!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "Endonezya demir çelik ürünleri, inşaat malzemeleri, mermer ürünleri gibi ürünlerde potansiyel bir pazar. Türk yatırımcılar Endonezya'daki bu sektörlerde iş yapabilirler." diye konuştu.

Yıldırım Holding'in Dilovası'ndaki lise inşaatına engel mi olunuyor?

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Serimer bugünkü yazısında Yıldırım Holding'nin Dilovası'nda yaptırdığı meslek lisesinin inşaatındaki sorunları ele aldı. İşte Ahmet Serimer'in o yazısı..

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmadığını söyledi. Şimşek ayrıca, “İnşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye’de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım" dedi.

İzmir Göztepe Stadı için inşaat başlıyor!

Büyükşehirin, Gürsel Aksel Stadı yanındaki araziyi bedelsiz vermesi Göztepe camiasında büyük sevinç yarattı. Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak Göztepe Stadı'nın inşaatına başlanması için en büyük engel ortadan kalktı.

İzmir'de inşaat sektörüne en büyük engel yeni arsa üretilmemesi!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydetti.

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek "Kimse inşaat sektörüne engel olmasın" dedi..

İskan almak için sgk borcu engel mi?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan raporunun da alınması gerekiyor. Peki, müteahhitin borcu varsa ne olur? İskan almak için sgk borcu engel mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat ile sanayinin atbaşı gitmesi lazım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün isim vermeden inşaat sektöründen sanayiye dönülmesi gerektiğini savunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı üstü kapalı eleştirdi. Erdoğan: "İnşaat ile sanayinin atbaşı gitmesi lazım" dedi

Ali Babacan: İnşaat sektöründeki rantlar sanayiye ilgiyi azalttı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründeki rantlardan dolayı sanayiye ilginin azaldığına yönelik uyarısını tekrarladı. Babacan, gayrimenkul üzerinden oluşan kazançların kendi aramızda dönüp dolaşan bir değer olduğunu söyledi.

Üsküdar'da ruhsatlı cami inşaatına engel!

Üsküdar Belediyesi'nin, Altunize Mahallesi Raufpaşa Hanı Sokak üzerinde bulunan 1000 metrekarelik alanda cami inşaatı yapmak istemesi üzerine mahalle sakinleri bir süre önce araçlarını park ederek inşaata engel olmak istedi...

Ali Babacan: İnşaatın üretime etkisi az sanayiye öncelik verilmeli!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın sanayisiz büyümenin kalıcı olmayacağı açıklamasına Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da katıldı.Özilhan, inşaatın belirli sektörleri canlandırıp geliştirdiğini söyledi.

Mithat Yenigün: İnşaat sanayiye engel değil!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün İnşaat yatırımları sanayi gelişiminin önünde bir engel olarak durmadığı gibi sanayi yatırımları da mutlaka teşvik edilmelidir" dedi.

1934 yılında inşaat ruhsatı alma oranı yüzde ona düşmüş!

1934 yılında Yeni Yollar ve Yapılar Kanunu'nun yürürlülüğe girmesiyle İstanbul'da inşaat ruhsatı alan sayısı azalmış. Ruhsat alanların sayısı yüzde onlar düşmüş sebebiyse gelecekte yapılacak cadde genişletme gibi çalışmalara yeni yapılan binaların engel o

inşaat sanayiye engel mi Haberi

inşaat sanayiye engel mi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün İnşaat yatırımları sanayi gelişiminin önünde bir engel olarak durmadığı gibi sanayi yatırımları da mutlaka teşvik edilmelidir" dedi. 


İnşaat sektörünün Türk ekonomisindeki payının yüzde 30'a, tanın dışı istihdamdaki payının da yüzde 10'a ulaştığını belirten Yenigün, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ve bu kapsamdaki inşaat malzemesi ihracatı ile ülkeye kazandırdığı dövizin sektörün ekonomiye bir diğer önemli katkısı olduğunu dile getirdi. 


Yeni...