17 / 05 / 2024

inşaat sektörü 2+1 daire

inşaat sektörü 2+1 daire

Uptown İncek Satış Direktörü Evren Acar, inşaat sektöründe artık 2 +1 dairelerin 3 +1 ve 4 +1 dairelere göre daha çok tercih edildiğini söyledi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektörü ciro endeksi, Şubat'ta 55,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Şubat 2022'de yıllık bazda yüzde 55,2 artış gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

inşaat sektörü 2+1 daire Haberi

inşaat sektörü 2+1 daire

Uptown İncek Satış Direktörü Evren Acar, inşaat sektöründe artık 2 +1 dairelerin 3 +1 ve 4 +1 dairelere göre daha çok tercih edildiğini söyledi. Uptown İncek Satış Direktörü Acar, son dönemlerde özellikle markalı konut projelerinde bir anda değişim olduğunu belirtti. 


Toplumun ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat sektöründe de büyük bir değişim olduğuna dikkat çeken Acar, "Bu da toplumsal ihtiyaçlarda ve o arsa üzerinde üretilen bütün metrekarelerin belli bir çarpanla çarpılmasıyla daire satış bedelleri oluşuyor. Birim metrekare fiyatları belli bir skalanın üzerine çıktığı zaman, dairelerin metrekarelerini de bunlarla çarptığınız zaman ortaya çıkan sonuçta fiyatlar son dönemlerde artmıştır. Bundan sonrasında da artmaya devam edecektir. Son yıllarda insanlar bu küçülen ailelerimiz, çalışan kadınların artması, sosyal yaşantımızdaki değişiklikler ve özellikle istatistiklere baktığımızda evlenme oranlarıyla boşanma...