13 / 05 / 2024

inşaat sektörü adam ay uygulaması

inşaat sektörü adam ay uygulaması

Hükümetten teminat mektuplarının kaldırılmasını isteyen inşaatçılar, götürü ve sabit bedel yerine "adam-ay" (Bir il için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) uygulamasına geçilmesini istedi.

Aras Ağalarov: Rusya inşaat sektörüyle kalkınıyor!

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü hareketlenecek, satışlar artacak!

İzmir ve çevre illerde çok sayıda konut ve işyeri inşa eden işadamı Latif Aydemir, Eylül ayından itibaren inşaat sektörünün canlanacağını, satışların artacağını söyledi.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İnşaat sektörü disiplin altına alınmalı!

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan, inşaat sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İnşaat sektöründe iyi noktada prestijli proje yapılmalı!

Kocaeli inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Yalçın Eldoğan, " Sırf iş yapmak için konut yapmanın anlamı yok. Sektörde iyi noktada, iyi proje, prestijli proje yapılmalı." dedi.

Kahramanmaraş'ta inşaat sektörünü geliştirecek projelere imza atılıyor!

Kahramanmaraşlı işadamı Cemil Kebabcıoğlu, kentteki inşaat sektörüne katkı sağlayan projelerini anlattı. Kebabcıoğlu, "Hayata geçirdiğimiz her projede sosyal ve kültürel yapının korunmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle de sosya alanları geniş tutuyoruz" dedi.

Akdeniz İnşaat, inşaat sektörünün en dijital şirketi oldu!

Dijitalleşme endeksine göre inşaat sektörünün en dijital şirketi ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. oldu.

Aydın İstek: Keşan'da inşaat sektörü hareketlendi!

Keşanlı İşadamı Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstek, inşaat sektörünün son yıllarda, çok hızlı bir yükseliş gösterdiğinin altını çizdi.

Çağla Kızılay: İnşaat sektörü hareketlendi!

1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partinin iktidara gelmesi inşaat ve gayrimenkul piyasasının canlandırdı. İş adamı Bedirhan Akyol ve Çağla Kızılay sandıktan bölgenin istediği sonucun çıkmasıyla inşaat sektörünün canlandığını belirtti.

Konya'nın Beyşehir'de inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı.Toplantıya Beyşehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren oda üyesi işadamı ve müteahhitler katıldı.

İnşaat sektörü Beyşehir'in ekonomisine katkı sağlıyor!

Beyşehir'de, Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen toplantıda inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. Toplantıya inşaat sektöründe faaliyet gösteren oda üyesi işadamı ve müteahhitler katıldı.

Konya'da inşaat sektöründeki sorunlar tartışıldı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, düzenlenen toplantıda inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya mimar, mühendisler ile iş adamı ve müteahhitler katıldı.

Gergi tavan sistemi inşaat sektörüyle gelişiyor!

Gergi tavan sistemi inşaat sektöründe her geçen gün daha fazla gelişiyor. İşadamı Ayhan Çağlayan, gergi tavan sistemlerinin vatandaşlar tarafından tutulduğunu dile getirdi.

inşaat sektörü adam ay uygulaması Haberi

inşaat sektörü adam ay uygulaması

TÜRK Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TÜRKMMMB) Başkam Deinir İ inözü, ihalelerde teknik müşavirlik kuruluşlarından istenen teminat mektuplarının kaldırılmasını talep etti. İnözü, "Götürü veya sabit bedel yerine adam-ay (Bir iş için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) ve birim fiyattı hizmet uygulamasına geçilmelidir" dedi. Teknik müşavirlik firmalarının sorumluluklarının yeniden düzenlenmesini de talep eden İnözü, "Teknik müşavirlik firmalarının müteahhitlerle ortaklaşa sorumlu tutulmaması, her kuruluşun sorumluluklarının vereceği hizmetle ilişkili orantılı ve sınırlı olmasının sağlanması gerekir" görüşünü iletti. İnşaat sektörünün taleplerini raporlaştıran İnözü, ekonomi yönetiminden şu taleplerde bulundu: 


RİSK SİGORTASI GELSİN 

"Yurtdışı teknik müşavirlik ve müteahhitlik sözleşmelerini, politik ve ticari risklere karşı. güvence altına alacak sigorta kurulmalıdır. Dünyadaki ekonomik kriz ve daralan pazarlar nedeniyle yerel ve uluslararası pazarlarda yabana firmaların rekabetçi fiyatlarla teklif vermesi...