02 / 05 / 2024

İnşaat sektörü çalışma imkanı

İnşaat sektörü çalışma imkanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu eylül ayı sonu itibariyle ‘istihdam seferberliği’nin verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş imkanı sağlamış oldu.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe büyük kriz! Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün en önemli işlerinden biri olan vinç operatörlüğünün aylık maaşı 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 500 bin işçi açığı olduğunu ve 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını dile getirdi. Peki, vinç operatörü nasıl olunur? İşte detaylar...

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

İnşaat sektörü konut kredisi faiz indiriminden memnun!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun. 

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün güçlü oyuncularından Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, sektörün 2021 beklentilerine ilişkin konuştu. Mert Boysanoğlu, "İnşaat sektörü de dönüşerek büyüyecek" dedi.

İnşaat sektöründe hizmet alım-satımda yeni dönem!

İnşaat sektörü için online çözümler sağlayan sektörün pazaryeri Workindocom, hizmet alım-satım ve insan kaynakları konularını da daha pratik hale getiriyor.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

İnşaat sektörünün CFO'ları dönüşüme liderlik ediyor!

Finans dünyasının ve kuruluşlarının güçlü, istikrarlı CFO'lara her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var. İnşaat sektöründe işletmeleri istikrara kavuşturmak ve iyileştirmek için CFO'lara ihtiyaç duyuluyor.

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

İnşaat sektörünün karnesi!

Capital 500 listesinde birçok inşaat firması yer aldı. İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin sektör karneleri açıklandı. Sektör karnesi verilerinde ciro, özsermaye, ihracat, toplam aktif gibi bilgilere yer verildi...

İnşaat sektörü çalışma imkanı Haberi

İnşaat sektörü çalışma imkanı

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu “Ağustos ayı itibariyle inşaat sektörümüzdeki istihdamımız 2 milyon 279 bin seviyesine ulaşmış. Yani inşaat sektörü 2 milyondan fazla kişiye iş kapısı, aş kapısı olmuş durumda” diye konuştu.


Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) 177. Geleneksel Toplantısı’nda söz alan Jülide Sarıeroğlu eylül ayı sonu itibariyle ‘istihdam seferberliği’nin verileri hakkında bilgi verdi.


Sarıeroğlu “SGK’ya kayıtlı, 4A kapsamındaki sigortalı sayımız 15 milyon 676 bin 733’e ulaşmış durumda. Bu verdiğim rakam, kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer hepsi dahil rakamlar. Ocak 2017’den Eylül 2017’ye kadar istihdamdaki artışımız ise kamu, özel sektör, stajyer ve kursiyer dahil 1 milyon 700 bin kişi” dedi. 


TÜİK verileriyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerinin uyumlu olduğunu...