02 / 05 / 2024

İnşaat sektörü değişiklikleri

İnşaat sektörü değişiklikleri

Türkiye gayrimenkul piyasası hızla gelişmekte ve değişmekte, bu gelişime ve değişime ayak uyduracak bazı güncellemelerin yapılması elzem bir hal aldı. Peki, bu güncellemeler, yenilikler, reformlar neler olabilir? Avukat Kadir Kurtuluş konu ile ilgili değerlendirmelerini açıkladı.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına bugün tekrar indirim geldi! İşte Güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörü için demir en önemli malzemelerden biri.  İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün tekrar indirim geldi. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte güncel demir fiyat listesi... 

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründen en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan isimler belli oldu. İşte o isimler...

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

İnşaat sektörü teknolojiyle dönüşecek!

KPMG tarafından yapılan araştırmaya göre, teknoloji, inşaat sektörünü de değişime zorluyor. Peki inşaat sektörü teknolojiyle nasıl değişecek? İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü yaşamımızdaki değişikliklerden etkileniyor!

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, EMEA bölgesindeki en büyük marka ve iş dünyası festivali Brand Week İstanbul’da “21. Yüzyılda Evimiz Neresi?” başlıklı panelde Fütürist Ufuk Tarhan ile buluştu. Boysanoğlu, “İnşaat sektörü de yaşamımızdaki değişikliklerden nasibini alıyor" dedi.

İnşaat sektörü değişiklikleri Haberi

İnşaat sektörü değişiklikleri

Vatandaşın tasarruflarına talip olan müteahhitlerin etkin ve doğru kurumlar aracılığıyla denetlenmesinden tutunda, gayrimenkul satışlarında avukat mecburiyeti getirilmesine, gayrimenkul satışına özel senet düzenlemesine, brüt- net metrekare muammasının son bulmasına, noter satış sözleşmelerinin tapuya bildirilmesine kadar birçok alanda reformlar yapılması uygun olabilir.


1-) SPK benzeri ; “Gayrimenkul Piyasası Kurumu (GPK)” İvedilikle Kurulmalı


Müteahhitler, vatandaşın tasarrufuna taliptirler ve satış vaadi gibi yöntemlerle tasarruf toplarlar. Tasarrufa talip bankaların BDDK, halka açık şirketlerin ve yine bankaların SPK denetimimde ciddi sermaye ve kurallar içinde faaliyetlerini yürütmesi yanında, müteahhitlerin para toplama faaliyetleri esasında bankacılıktan ya da halka açılmaktan çok da farklı değildir. Bankalar ve halka açık şirketler BDDK, SPK gibi kurumlarca denetliyor peki bunlardan aşağı kalmayacak; Konut üreticileri, taahhüt işi yapan büyük gayrimenkul şirketleri, Ofis üreticileri kısacası müteahhitler...