17 / 05 / 2024

inşaat sektörü dolar hesabı

inşaat sektörü dolar hesabı

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, inşaat sektörünün yavaşlama döneminde olduğunu söyledi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.

İnşaat sektörünün 2023 hedefi 300 milyar dolar ihracat!

İMSAD "2023 inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlikte 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolar değerlendirmesi" yaptı

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Gaziantep’te inşaat sektörü durma noktasında!

Arsa fiyatlarının yüksek oluşu, doların önlenemeyen yükselişi ve güvensizlik ortamı Gaziantep’te inşaat sektörünü durma noktasına getirdi.

Melih Meriç: Dolar kuru inşaat sektörünü vurdu!

Son dönemde rekor bir yükseliş gösteren dolar kuru inşaat ekonomimin lokomotifi olarak kabul edilen inşaat sektörünü de vurdu. Metropol İnşaat yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç, dolar kurundaki yükselişin demir fiyatlarında yüzde 40 oranında artış gösterdiğini belirtti.

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Ekonomist Erhan Aslanoğlu, Rusya krizin derinleşmesi ve inşaat sektöründe projelerin iptal edilmesi durumunda inşaat sektörünün kaybının da yıllık 4,5 milyar doları bulabileceğini söylüyor

İnşaat sektöründe seçimden sonra istikrar bekleniyor!

Ekonominin yapı taşı olan inşaat sektörü, 7 Haziran seçimlerinin ardından, doların uçması ve satışların azalmasıyla zor günler geçirirken, seçimlerden istikrar çıkmasını bekliyor.

Mert Yıldızhan: Kasım sonrası inşaat sektörü hareketlenecek!

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli inşaat sektöründe zam çanlarının çalmasına neden oldu.

Doların kur artışı inşaat sektörünü etkiledi!

DOLARIN kur fiyatının yükselmesi ve siyasi belirsizlik ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Bu süreç sektöre sonradan dahil olanlar ile "gerçek müteahhitleri " de ayrışmasını sağladı.

inşaat sektörü dolar hesabı Haberi

inşaat sektörü dolar hesabı

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, inşaat sektörünün yavaşlama döneminde olduğunu söyledi.


MANİSA Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, dolardaki artış sonrası 105 lira olan betonun metreküp fiyatının 150 liraya, 1 tonu 1200 lira olan demirin ise 1750 liraya çıktığını, zor durumda olduklarını söyledi.


Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, inşaat sektörünün yavaşlama döneminde olduğunu söyledi. Dolardaki artışın piyasaları etkilediğini anlatan Yılmaz, demirde, hem de betonda aynı anda zamla karşılaştıklarını vurguladı. Yılma, betonda ciddi bir zam olduğunu anlatırken, "Geçen pazartesi günü yüzde 40'lık zamla karşılaştık. 105-110 lira arasında olan betonun 1 metreküp fiyatı 145-150 liraya yükseldi. Yaklaşık olarak metreküpünde 40 lira gibi bir artış oldu. Bir anda bu kadar yüksek bir zam olması sektör temsilcilerini rahatsız...