03 / 05 / 2024

inşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi

inşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi

Kovid-19 salgını nedeniyle tarihte benzeri görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Salgından inşaat sektörü de etkileniyor. Peki bu etkiler ne yönde olacak? Koronavirüsün inşaat sektörüne etkileri nasıl olacak?

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat sektöründe grev krizi!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde başlayan fiyat yükselişleri inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. MKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, zamlara tepki gösterdi. 

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

İnşaat sektörü tersine göçle hareketlendi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yaşanan göçler inşaat sektörünü de hareketlendirdi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

İnşaat sektörü yılın ikinci yarısından umutlu!

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün 2021 yılının ikinci yarısında toplanması bekleniyor. 

Almanya'da inşaat sektöründe 10 ay boyunca normale dönüş beklenmiyor!

Alman şirketler, devam eden yeni tip koronavirüs  salgını nedeniyle yılın son çeyreğine kadar inşaat sektörünün faaliyetlerinde normale dönüş beklemiyor.

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

İnşaat sektörü pandemi tanımadı! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince ülkemizde birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi, birçok şey ertelendi fakat inşaat sektöründe yıkımlar ve inşaat yapımı hızla devam etti. İşte pandemi sürecinde Türkiye'de yapılan inşaat işleri...

inşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi Haberi

inşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası şantiyelerin kapatılması ve proje iptalleri sebebiyle zor bir dönemden geçen inşaat sektörü ekonomisinde daralmalar yaşanacağı öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dünya ekonomisi, koronavirüs salgını sebebiyle tarihte benzeri görülmemiş bir krizin eşiğine gelirken, sürecin her alanda olduğu gibi inşaat sektörü açısından da önemli sonuçlar doğuracağı tahmin ediliyor.

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden olan inşaat, gerek yarattığı istihdam gerekse de büyüklüğü açısından özellikle gelişmekte olan ülkelerde lokomotif görevine sahip.

Salgın sürecinde satış ofisleri ve şantiyelerde virüsün bulaşmasını engellemeye yönelik uygulanan önlemler küresel çapta inşaat sektöründe işleyişte önemli ölçüde aksaklıklara sebep olurken, sözleşme ve proje iptali ya da gecikmelerinin yanı sıra eve kapanan tüketicinin önemli ölçüde azalan gayrimenkul talebi...