27 / 11 / 2024

İnşaat sektörü krizi fırsata çevirdi

İnşaat sektörü krizi fırsata çevirdi

İnşaat sektörü ise genel tanımlamalarda öne çıkan kırılgan yapısının aksine krizi fırsata dönüştüren bir seyir izledi. Büyükşehir Belediyesi'nin süreci hızlandırmak adına aldığı 0,50 emsal artışı kararı, bölgede bir hareketliliği sağladı.

İnşaat sektörü temsilcileri konut piyasasını değerlendirdi! Konut sahibi olmak için fırsat dönemindeyiz!

İnşaat sektörünün öncü isimlerinden, TÜİK Eylül ayı konut satış değerlendirmeleri geldi. Sektör temsilcileri konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı! Sektör kurumsallaşması ve kentsel dönüşüm etkiledi! 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı, temmuz ayı itibarıyla 1 milyon 848 bin kişi seviyesine yaklaşırken, bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamı olarak kaydedildi. İşte artışın nedenleri...

İnşaat sektöründe mühendis krizi! Mühendisler sektöre küstü! 

İnşaat sektörü şimdi de mühendis krizi ile karşı karşıya kaldı. Çoğu mühendis maaşlarının yoksulluk sınırının altında kalması mühendislerin sektöre küsmesine neden oldu.

İnşaat sektöründe kırmızı alarm! Günlük yevmiyeler 3 bin 500 TL'ye ulaştı! Ara eleman krizi nasıl çözülecek?

İnşaat sektöründe yaşanan ara elemanın eksikliğinin, sektörün gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, günlük yevmiyelerin 3.500 TL'ye ulaştığını söyledi ve çözüm önerilerini sundu. İşte o açıklama...

İnşaat sektörünün 2025 rotası Irak!

İnşaat sektörü 2025 yılında, senede en az 5 milyar ABD Doları tutarında proje üstlenilebilecek bir pazar olarak öne çıkan Irak'a çevirdi.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ediyor. Ancak, malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörü olumsuz etkiliyor. 

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektörü krizi fırsata çevirdi Haberi

İnşaat sektörü krizi fırsata çevirdi

Dünya'da 2014'te kırım kriziyle başlayan siyasi kutuplaşma, 2015'e ekonomik bunalım olarak yansıdı. Rusya'nın Kırımı işgali sonrası AB ve ABD tarafından Rusya'ya yönelik başlatılan yaptırımlar, hem Doğu hem de Batı blokunu zora soktu. 


Öyle ki Batı bloku, Yunanistan'ın iflasıyla büyüyen çatlağın sarhoşluğunda, nükleer üzerinden soyutladığı İran'a bile sıcak bakmaya başladı ve 100 milyar dolarlık İran pazarı üzerindeki ambargoyu kaldırdı. 


Doğu blokunda ise Çin merkezli ekonomik daralma önce Asya sonra dünya borsalarında derin kırılmalara neden oldu. Petrol fiyatları da tarihi bir çöküşle küresel sarsıntıyı daha da derinleştirdi. 


Üstüne bir de Suriye'deki savaş ortamının genişlemesi ve mültecilerin Avrupa'ya doğru göç hareketi eklenince kriz sosyolojik bir boyuta ulaştı. 


Küresel ölçekte bu kaotik sürecin yaşandığı 2015 yılında Türkiye'de ekonomiden çok siyasal ve sosyolojik olaylar öne çıktı. Peş peşe...