02 / 05 / 2024

inşaat sektörü tam gaz büyüyor

inşaat sektörü tam gaz büyüyor

Konut satışları geçen yılın aya göre yüzde 1,0 artarak 117.205 adet oldu.1.el satışlar Mart ayında yüzde 1,7 artarak 52.374 adet olurken, 2. el satışlar ise yüzde 0,4 yükseldi.

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

İnşaat sektörünün yasaya ihtiyacı var!

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Pala, inşaat sektöründe canlılığı korumak ve darboğazın önüne geçmek adına bir takım tedbirler alınması gerektiğini ve sektörün öncelikli olarak tam teşekküllü bir yasaya ihtiyacı oldupunu söyledi.. 

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD, Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için çalışmalara başladı. Proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik edilecek.

İnşaat sektöründe büyüme tam gaz devam ediyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaat sektöründe büyümenin "tam gaz" devam ettiğini, ocak ve şubatta konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 6 arttığını kaydetti.

Serdar İnan: İnşaat sektörü için bu yıl çıkış yılı olacak!

Bu yıl inşaat sektörünün yükselişe geçeceğini belirten Serdar İnan, “Türkiye’de 7 senede bir piyasa daralır. 1994, 2001, 2008, 2015 böyle oldu. Geçen yıl zor geçti, bu yıl çıkış yılı olacak. 2022’ye kadar tam gaz gidebiliriz” dedi.

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü tam gaz büyüyor Haberi

inşaat sektörü tam gaz büyüyor

Türkiye ekonomisinin son 10 yıldır adeta itici motoru olan inşaat sektörü, hem konut hem malzeme üretiminde büyümeye devam ediyor. İnşaat malzemeleri sanayi üretimi Şubat'ta bir önceki yılın aynıayına göre yüzde 16 artış gösterdi


SİPARİŞLER ETKİLİ OLDU 

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafında yayınlanan nisan ayı Sektör Raporu'na göre, sanayi üretimindeki artışta iç piyasa satışlarındaki ve iç piyasa siparişlerindeki artış etkili olurken, ihracat zayıf kalmaya devam etti. 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde ise inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2015 yılı Ocak-Şubat ayı dönemine göre yüzde 8,9 artış gösterdi. 2016 yılı Şubat ayında, 26 üründen 23'ünde üretim geçen yılın Şubat ayına göre yükselirken, yalnızca üç üründe üretim geçen yılın altında kaldı. 


EN FAZLA HAZIR BETON, ÇELİK BOYALARIN ÜRETİMİ ARTTI 

En yüksek üç üretim artışı hazır beton, çelik...