30 / 04 / 2024

inşaat sektörü yabancı uyruklu çalıştırma

inşaat sektörü yabancı uyruklu çalıştırma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, gerekli şartlara sahip olup başvuru yapan 3 bin 800 Suriyeli sığınmacıya çalışma izni verildi... İzinler en çok inşaat, tekstil ve imalat sektörlerini kapsıyor...

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

Türk inşaat sektörü, dünyayı yeniden inşa ediyor!

1950’li yıllara kadar çiviyi bile yurt dışından ithal eden Türk inşaat sektörü, bugün dünyanın farklı coğrafyalarında geliştirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Sektör, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi..

Aycan Fenercioğlu: Alanya’da inşaat sektörünün önü açık!

İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, Alanya’da yabancıya yönelik satışların inşaat sektörünü ayakta tuttuğunu söyledi. Fenercioğlu, ''Alanya’da inşaat sektörünün önü açık'' diye konuştu.

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Mehmet Özçelik: Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor!

Yabancı yatırımcılara, geniş bir yelpazede büyük kolaylıklar sunulduğunu söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik,"Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır. Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor” dedi.

İnşaat sektöründe dış yatırımcıdan gelen nakit akışı hızlanacak!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka referandum sonucunu inşaat sektörü açısından değerlendirdi. Okka, güven ve istikrar sürdüğü müddetçe yabancı sermayenin Türkiye’ye olan ilgisinin devam edeceğini vurguladı.

Alanya'da inşaat sektörüne KDV dopingi!

Türkiye'ye yerleşmeyen yabancılara konutta ve işyeri satışında KDV indirimi istisnası getirilmesi Alanya'da inşaat sektörünü sevindirdi. MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker ve ALEKOD Başkanı Kerim Balıktay konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

Antalya'da inşaat sektörü canlanacak!

Antalya Başkanı Türel, Rusya pazarının yeniden canlandığını belirtti. Türel, " Hükümetimiz son birkaç gün içerisinde 1 milyon dolarlık konut alan, yatırım yapacak yabancılara vatandaşlık hakkı tanıyor. Şimdi bu Antalya'daki inşaat sektörünü de canlandıracak" dedi.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Yabancıların inşaat sektörüne doğrudan yatırımı yüzde 60 arttı!

Doğrudan yabancı girişlerinde inşaat sektörü öne çıktı. Bu yılın ilk 3 ayında yurt dışındaki yerleşik kişilerin inşaat sektöründeki doğrudan yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttı.

inşaat sektörü yabancı uyruklu çalıştırma Haberi

inşaat sektörü yabancı uyruklu çalıştırma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, gerekli şartlara sahip olup başvuru yapan 3 bin 800 Suriyeli sığınmacıya çalışma izni verildi... İzinler en çok inşaat, tekstil ve imalat sektörlerini kapsıyor...


Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, kendilerine Türkiye’de çalışma izni verilmesine imkan sağlayan düzenlemeden yararlanmaya devam ediyor. Resmi gazete’de 15 Ocak’ta yayımlanarak yürürlüğe giren “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” kapsamında başvuruda bulunan ve gerekli şartlara sahip olan 3 bin 800 Suriyeli, Türkiye’de çalışma iznine kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından Suriyeli sığınmacılara çalışma izinleri başta inşaat, tekstil ve imalat sektörleri için verildi. Suriyelilere, en fazla 1 yıllığına verilen çalışma izin belgeleri, süresi dolduğunda yenilenebiliyor ancak bu ikamet izni yerine geçmiyor.


Yüzde 10 koşulu


Suriyeli sığınmacıların,...