07 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Eylül Ayı Sektör Raporu" açıklandı. İnşaat sektöründe mevcut inşaat işleri seviyesi eylül ayında 3.7 puan düştü.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

ALTSO’dan Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar semineri !

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü “Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar” semineri yapılacak. Seminere Google, Google Partners ve Digital Exchange gibi bu alanda ünlü kurumların temsilcileri konuşmacı olarak katılacak…

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

Emin Üstün: Eminevim kendini emlak sektöründe kabul ettirdi!

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Üstün: "Emlak sektöründe Eminevim sınav verdi ve kendini kabul ettirdi. Faizlerin yüksek döneminde inşaat sektörünü harekete geçirdik" dedi...

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi Haberi

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Eylül Ayı Sektör Raporu" açıklandı.

Rapora göre, mevcut inşaat işleri seviyesi mevsimsellik etkisiyle yılın ikinci çeyrek döneminde artarken, üçüncü çeyrekte mevcut işler seviyesinde gerileme başladı.

Temmuzda 4.5, ağustosta 0.1 puan gerileme sonrası mevcut işlerin seviyesi eylülde 3.7 puan daha düştü. Bu gerilemeyle mevcut inşaat işlerinin seviyesi 95.3 puana indi.


İnşaat malzemesi sanayi üretimi temmuzda yüzde 1.3 arttı

Mevcut işler seviyesi geçen yılın aynı ayına göre ise 1.8 geriye düşerken, erken seçime kadar gerilemenin sürmesi bekleniyor. İnşaat sektörü güven endeksi eylül ayında 4.9 puan daha düşerken üçüncü çeyrekteki gerileme 11.5 puan oldu. Siyasi ve ekonomik belirsizlikler inşaat sektöründeki güveni de azalttı.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi temmuzda yüzde 1.3 artarken bu alanda dalgalanma devam ediyor. Haziranda yılın en...