13 / 05 / 2024

inşaat sektöründeki istikrarsızlık

inşaat sektöründeki istikrarsızlık

İnşaat sektörünün istikrarsızlıktan dolayı yıprandığını belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İstikrarsızlıktan dolayı faizler yükseldi ve buna bağlı olarak konut satışları durdu" dedi.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

İnşaat sektöründe büyük fırtına! Demir fiyatları uçtu!

Geçen hafta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı altın ve döviz piyasasını olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Geçen hafta demirin tonu savaşın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 lira olmuştu. Peki bugün demir fiyatları kaç lira? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilenler...

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

Sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yeri!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Funsef Design - Tech kurucuları Şule Erkınay ve Muhammed Fatih Erkınay ile sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yerini masaya yatırdı.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

inşaat sektöründeki istikrarsızlık Haberi

inşaat sektöründeki istikrarsızlık

İnşaat sektörü hiç şüphesiz Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Ülkemizde istikrarın devam etmesi halinde kentsel dönüşüm ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projelere olumlu yansıyacaktır. İnşaat sektörü ekonomideki en ufak bir hareketlilikte anında etkileniyor ve bu bağlı 52 sektörde nasibini alıyor. 

İnşaat sektörü istikrarsızlıktan dolayı çok yıprandı. İstikrarsızlıktan dolayı faizler yükseldi. Buna bağlı konut satışları durdu" dedi. 


"İÇ PİYASA DURAĞANLAŞTI" 

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "inşaat sektöründeki olumsuzluk önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladı ardından ülkemizdeki istikrarsızlıktan dolayı iç sektörümüz durağanlık yaşadı. 1 Kasımdaki seçimde tek partili bir iktidar istiyoruz. İnşaat sektöründeki düşüş 7 Haziran seçimleri öncesinde başlamıştı. Müteahhitlerin ellerinde satılamayan daireler bulunuyor.  Önceden Müteahhitlerimizin %...