05 / 05 / 2024

inşaat sektöründen haberler

inşaat sektöründen haberler

Emlak Konut GYO'nun 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' adıyla yayınladığı raporda, gerek Türkiye geneli, gerekse İstanbul özelinde yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak olduğu belirtildi.

İnşaat sektöründe istihdam 2,3 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2014 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründen en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan isimler belli oldu. İşte o isimler...

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

İnşaat sektörünün en zenginleri belli oldu!

İnşaat sektörünün en zengin aileleri belli oldu. Ekonomist Dergisi'nin 'En zengin 100 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Peki en zengin 100 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler ve aileler yer aldı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründen faiz indirimi talebi!

İnşaat sektöründen önemli isimler yüksek konut faiz oranlarında indirim yapılmasını talep ediyor.

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

İnşaat sektöründen vergi desteği talebi!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ülkemiz üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu belirten İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü üzerindeki menfi yansımasının da fazla olduğuna ve olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Almanya'da en çok iflas başvurusu inşaat sektöründe yaşandı!

Almanya'da 2020 Ekim ayında yapılan 170 iflas başvurusunun 134'ü inşaat sektöründen oldu. 

inşaat sektöründen haberler Haberi

inşaat sektöründen haberler

'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' adı verilen raporda, sektöre ilişkin eğilimler, Türkiye'de ve dünyada konut fıyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkileri, ayrıntılı grafiklerle ve sayısal verilerle değerlendirildi. Emlak Konut raporunda, orta ve alt gruba ait konut ihtiyacının da yoğun olarak sürdüğü vurgulandı. Raporda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: "Türk konut sektöründe orta ve orta alt guruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürmektedir. Orta üst ve lüks segmentte ise talebin artarak devam ettiği söylenebilir. Türk inşaat ve konut sektörü büyüyen Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edecektir" 


KONUTTA BALON YOK 


Raporda, fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak olduğu ve artışın sağlam temel nedenlere dayandığı ifade edildi. Bu nedenler de şöyle sıralandı; Uzun vadeli konut kredilerinin 2007 yılında bankacılık sisteminde...