29 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün sorunlarına çözüm önerileri

İnşaat sektörünün sorunlarına çözüm önerileri

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına bugün tekrar indirim geldi! İşte Güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörü için demir en önemli malzemelerden biri.  İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün tekrar indirim geldi. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte güncel demir fiyat listesi... 

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde devam ediyor. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına zam gelirken bugün bir zam daha geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimentı fiyatları kaç TL? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki güncel çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe bugün indirim rüzgarları esiyor. Bugün demirin ton fiyatına indirim geldi. Demir fiyatları düşmeye başladı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 22 Ağustos 2022...

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına çılgın indirim geldi! Peki güncel çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demire bugün indirim geldi. Son günlerde demir fiyatlarına üst üste zamlar gelirken bugün demirin tonuna 100 lira indirim geldi. peki Demir fiyatları ne kadar oldu? Çimento fiyatları ne kadar? Çimentoya indirim geldi mi? İşte son dakika demir ve çiment

İnşaat sektöründe indirim yağmuru durmuyor! Demire çılgın indirim geldi! İşte güncel demir fiyatları 28 Haziran 2022 

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına indirim gelmeye devam ediyor. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel demir fiyatları...

İnşaat sektöründe indirim coşkusu var! Demir fiyatlarına bugün yine indirim geldi! Güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022

İnşaat sektörünün gündeminde bugün yine indirim var. İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden demirin ton fiyatına bugün 100 lira indirim geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? İşte  güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022.

İnşaat sektörünün gündemine zam haberi bomba gibi düştü!  Demir ve Çimento fiyatlarına zam bekleniyor!

İnşaat sektörü 2022 senesine demir ve çimento fiyatlarına gelen fahiş zamlarla giriş yaptı. zam haberleri gündeme bomba gibi düşerken mayıs ayında demir fiyatlarına peş peşe indirimler geldi. Fakat bugün sektör zam haberleri ile çalkalanıyor. Demir ve beton fiyatlarına zam mı geliyor?

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

İnşaat sektörünün sorunlarına çözüm önerileri Haberi

İnşaat sektörünün sorunlarına çözüm önerileri

SON dönemlerde hızla büyüyen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor.  Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı. 


1- Müteahhitlit mesleğine giriş kuralsızlığı 

Öneri: Müteahhitlik mesleğinin giriş çerçevesinin belirlenmesi ve bu çerçevede mesleğe girişin belli bir akreditasyona tabi tutulması 


2- Mesleğin örgütsüzlüğü 

Öneri: Teknik kadro istihdam edebilen, sektörde ihtiyaç olan kalifiye eleman yetiştirebilen, üyelerine bilgi seminerleri veren, kamu kuruluşları ile ortak çalışmalar ve bilgilendirme toplantıları düzenleyebilecek bir yapının kurulması gerekiyor. 


3- Yapı Denetim Kanunu aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bir kısım faydalarının yanında istenilen nihai amacına ulaşamamış, birçok sorunu da beraberinde üretmiştir. 

Öneri: Yapı denetim il komisyonlarında ve merkez komisyonlarda da sektör temsilcileri olmalı, yapı denetim kanunu, imar kanunu, mahalli hizmetler kanunu, afet kanunu, kentsel...