07 / 05 / 2024

inşaat seviye tespit oranları

inşaat seviye tespit oranları

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. İşte inşaat seviye tespit tablosu..

İŞKUR resmen açıkladı! İnşaat sektöründe çalışacak işçi bulunamıyor! İş çok işçi yok...

İŞKUR verilerine göre yılın ilk üç ayında ülke genelindeki işletmelerde toplam 330 bin 325 açık iş tespit edildi ve en fazla açık gayrimenkul sektörü ve inşaat olarak kayıtlara geçti.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

İnşaat sektöründe bomba gelişme! Maliyetler artınca, ihale iptalleri başladı! Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her senenin başında tespit edilen birim fiyatlar kamuda pek çok ihalede iptalleri getirdi. Çünkü Bakanlığın ve piyasanın arasındaki fiyatlarda makas açıldı. Peki inşaat malzemeleri fiyatları ne kadar arttı? Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü nasıl etkiliyor?

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, inşaat sektöründe faaliyette bulunan üyelerinin, malzemelerdeki fiyat artışları sebebiyle sorun yaşadıklarına dikkat çekti. Öztürk, "Meslek Komitelerimizin konuya ilişkin tespit ve önerilerini yetkililere ilettik" dedi.

Esenler'de kafaları karıştıran inşaat!

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” iddiaları gündem oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tespit ettiği imara aykırılıklar ve usulsüzlüklere karşın projenin inşaatı devam ediyor. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Dükkan inşaat maliyeti 2021!

Dükkan metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edildi. Peki, dükkan inşaat maliyeti 2021 ne kadar oldu?

İnşaat metrekare maliyeti 2021!

2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilerek 1 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, inşaat metrekare maliyeti 2021 ne kadar oldu?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

inşaat seviye tespit oranları Haberi

inşaat seviye tespit oranları

İnşaat seviye tespit tablosu!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Yapıların tespir edilen seviyelerine göre, inşaat için bazı izin veya krediler alınabiliyor.


Bir inşaatın seviyesi binada yapılan incelemeler sonucunda tespit ediliyor. İnşaat seviye tespiti için temel, zemin kat, birinci kat, çatı, doğrama, iç sıva, dış sıva, boya, badana, kaplamlar, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve müteferrik işlere bakılıyor. İnşaat seviye tespit tablosu şu şekilde;


İnşaat seviye tespit tablosu

I -  Bodrumsuz Tek Katlı Binalar

a) Temel Hafriyat ve Taş Duvar (Subasman Dahil) 5


b) Blokaj, Grobeton, Tuğla Duvar, Tavan ve Saçak 26


c) Çatı 12


d) Doğrama (Komple) ve Sıvalar 14


e) Tesisat ve Teçhizat (Temiz ve Pis Su ve Elektrik) 18


f) Kaplamalar, Mozaik, Yağlı Boya 7


g) Merpen, Harici Sıva, Dış Kapı, Badana,...