24 / 07 / 2024

inşaat şirketlerine operasyon son durum

inşaat şirketlerine operasyon son durum

Büyük rüşvet adlı operasyonun 2.grubuna inşaat şirketleri ile yine siyasetçiler ve bürokratların ismi karıştı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, imar ruhsatı vermeye yetkili belediyeler şirketlere 3 ay süreyle bilerek ruhsat vermiyordu...

İnşaat şirketlerine mimarlık dopingi! Bozuk şehir planlamasının önüne geçilecek! 

Pandeminin de etkisiyle son yıllarda proje iptalleri, tedarik zinciri kesintileri ve nakit durgunluğuyla mücadele eden Türk inşaat sektörüne mimarlık ofislerinden doping geldi.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Kazakistan'dan Türk inşaat şirketlerine yatırım çağrısı!

Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

African Business Dergisi'nden Türk inşaat şirketlerine övgü! 

Yaklaşık 40 yıldır Afrika'daki iş dünyasına ilişkin analizler yayımlayan African Business Dergisi, Türk inşaat şirketlerinin kıtada gösterdiği performansa övgülerde bulundu...

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Neo İnşaat'a operasyon: 12 gözaltı!

İnşaat izni olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyon yapıldı. Operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı...

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada "Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." dedi.

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

inşaat şirketlerine operasyon son durum Haberi

inşaat şirketlerine operasyon son durum


Büyük rüşvet adı verilen operasyonun 2’nci grubuna ise inşaat şirketleri ile yine siyasetçiler ve bürokratların ismi karıştı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da aralarında yer aldığı 22 şüphelinin, Ali Ağaoğlu’na ait 3 (Ağaoğlu İnşaat), Ahmet Zorlu’ya ait 1 (Zorlu İnşaat), Osman Ağca’ya ait 2 (Yorum İnşaat) ve Emrullah Turanlı’ya ait 2 (Taşyapı) projenin imar ruhsat sorunlarını rüşvet karşılığı çözdüğü iddia edildi. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, imar ruhsatı vermeye yetkili olan belediyelerin söz konusu inşaat şirketlerine 3 ay süreyle bilerek ruhsat vermediği, daha sonra dosyaların resmi prosedür gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na (ÇŞB) gönderilerek usulsüz şekilde ‘proje alanı’ ya da ‘kentsel tasarım projesi’ adı altında onaylanmasının sağlandığı belirlendi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda görev yapan...