18 / 05 / 2024

İnşaat Teknik İzleme nedir

İnşaat Teknik İzleme nedir

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Direktörü Özhan Yurtseven, mülk sahiplerine "İnşaat Teknik İzleme Planı" yapmadan müteahhitler ile anlaşma yapmamaları uyarısında bulunuyor.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat demiri alacaklar dikkat! Yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!  

İnşaat demirini her adımda takip edecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren üzerinde özel güvenlikli etiket olmayan, İDİS tarafından izlenmeyen demirler satılamayacak.

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Pouya M.Khojasteh Pareh tarafından kuruldu.

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Kat karşılığı inşaatlardaki aksaklıklar nasıl giderilebilir?

Değerleme sektörünün başında gelen isimlerden EVA Gayrimenkul Değerleme Teknik Departman Direktörü Özhan Yurtseven, Kat karşılığı gayrimenkul anlaşmaları için İnşaat Teknik İzleme Planı yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Özgün Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Özgün Üstündağ tarafından kuruldu.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Altınöz Teknik Madencilik Elektrik İnşaat Metal Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınöz Teknik Madencilik Elektrik İnşaat Metal Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan İlhan tarafından kuruldu.

Arv Yapı İnşaat Teknik Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arv Yapı İnşaat Teknik Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Emin Arvasi tarafından kuruldu.

Canikliler Yapı İnşaat Teknik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Canikliler Yapı İnşaat Teknik Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Gülcan Gülkanat tarafından kuruldu. 

Altaş Teknik İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altaş Teknik İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mansur Al, Salih Kıymetkitaş ve Ali Eyremiş ortaklığında 180 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ars Teknik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Teknik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Taner Arslan ve Zeynep Arslan ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İnşaat Teknik İzleme nedir Haberi

İnşaat Teknik İzleme nedir

İnşaat projelerinin diğer sektörlerdeki projelerle kıyaslandığında çok daha uzun sürdüğünü dile getiren Yurtseven, bu durumun mülk sahiplerine bazı dezavantajlar getirdiğini belirtiyor.  Yurtseven, uzun soluklu inşaat projelerinde mülk sahiplerinin teknik konularda yetersiz kaldığını ifade ederek, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan bazı aksaklıkların bundan dolayı yaşandığını kaydediyor.  


Yatırımınızı takip ettirin 

Teknik İzleme Planı ile inşaat süresince yatırımı takip etmenin mümkün olacağını ifade eden Yurtseven, bunun inşaat süresince hazırlanacak raporlarla sağlanacağını belirtiyor. 


İnşaat Teknik İzleme Planı'nın yedi aşamadan oluştuğunu söyleyen Yurtseven, bunların inşaata başlamak için gerekli ruhsat ve izinlerin alınması ile birlikte yüklenici tarafından hazırlanacak iş programının takibi; inşaatın başlangıcından itibaren, sözleşme ve teknik şartnamelere uygunluğunun denetlenmesi, sözleşme ve teknik şartnamelere aykırı durumların tespit edilmesi halinde mülk sahiplerinin bilgilendirilmesi; inşaat çalışmasında işin yüzdesel olarak...