08 / 05 / 2024

inşaat temelleri

inşaat temelleri

TÜRKİYE'DE yaşanan depremler, inşaat sektörünü değiştirdi. Artık inşaatçılar, projeye olduğu kadar temele de özel önem gösteriyor. Özkan Özçelik konu ile ilgili 'İnşaatçılar artık temeli önemsiyor' dedi...

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Ilıca'da kültür merkezi ve belediye binası inşaatında sona geliniyor!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın gayretleri ile Aziziye Ilıca mahallesinde bir süre önce temelleri atılan Kültür Merkezi ve Belediye binası inşaatında sona geliniyor. 

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Temelleri 1938 yılında atılan STFA inşaat, Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu "STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var" dedi.

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 80'i tamamlandı!

Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı öğrenildi.

Çamlıca Camii'nin kaba inşaatında sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Erkan inşaat Pırlanta Göztepe lokasyonuyla dikkat çekiyor!

Pırlanta Koru, Pırlanta Çamlıca, Pırlanta Feneryolu gibi mimari konseptlereimza atan Erkan inşaat'ın butik anlayışla inşa etmeye başladığı toplu yaşam alanları projesi Pırlanta Göztepe'nin temelleri yükseliyor.

1955 yılında Levent Mahallesi 4. kısım inşaatının temelleri atılacakmış!

Levent Mahallesi'ne 4. Kısım inşaatının temel atma töreni 11 Ekim 1955 Salı günü saat 15'te yapılacakmış. 4. Levent, Türkiye Emlak Kredi Bankası'na 20 milyon liraya mal olacakmış.

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat temelleri Haberi

inşaat temelleri

Oran'da inşa edilen ve tamamlandığında Başkent'in en yüksek kulesi olacak 185 metrelik One Tower Kule Konut ve AVM projesinde de temele büyük oranlı yatırım yapıldı. One Tower'm temeline komple binanın yaklaşık beşte biri oranında demir ve beton harcandı. 


"ARTİK ÇOK GÜVENLİ" 


Projeyi İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, yaşanan depremlerin ardından artık çok daha sağlam binalar yapıldığının altını çizdi. Özçelik, "Deprem şiddeti sadece dereceyle ölçülen olgu değil. Depremin her coğrafyada kendine özgü etkileri oluyor. Yüzeye yakınlığıyla, şiddetin ne kadar ve ne uzunlukta sürdüğüyle verdiği zarar doğru orantılı. 

Düzce depreminden sonra tüm veriler değişti. Şimdi artık o dönemden önceki binalardan çok daha dayanıklı binalar yapılıyor. Yeni binalar çok güvenli"...