21 / 05 / 2024

inşaat üretim 2015

inşaat üretim 2015

İnşaat sektöründe üretim, yılın ikinci yarısında ekonomideki yavaşlama paralelinde önemli ölçüde hız kesti, birinci çeyrekte geçen yılın dönemine göre yüzde 5.2 olan büyüme, ikinci çeyrekte yüzde 2.6'ye geriledi.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi Şişli'de Fatih Koştu ve Halil Şahin ortaklığında kuruldu.

New York'ta beş bölgede inşaat sektörüne onay verildi!

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada eyalette vaka sayıları azalan ve açılma kriterlerini karşılayan beş bölgede inşaat, üretim gibi sektörlere onay verildiğini söyledi.

Trabzon Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatını tamamladı.

Mabaş İnşaat Üretim Limited Şirketi kuruldu!

Mabaş İnşaat Üretim Limited Şirketi Kamil Özyurt, Mustafa Işıl Özyurt ve Nejdet Onur Uygur ortaklığında 1 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sori İnşaat Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sori İnşaat Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İbrahim Uğurlu tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kimak İnşaat Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kimak İnşaat Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi İrfan Akgün tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

inşaat üretim 2015 Haberi

inşaat üretim 2015

Sektördeki üretimin önemli ölçüde ivme kaybettiği anlamına gelen bu tablo yılın ikinci çeyreğinde özel sektör yatırımlarının yüzde 4.1, kamu yatırımlarının ise yüzde 0.9 gerilemiş olması ile yakından ilişkili. Yılın ilk yarısında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümünün geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.8, Ağustos ayında gerçekleşen konut satışlarının ise 2013 Ağustos ayına göre yüzde 25 artış göstenniş olması geleceğe yönelik olumlu göstergeler olmakla birlikte; mevcut siyasi ve ekonomik konjonktürdeki dalgalanma ve risklere bağlı olarak piyasalardaki tedirginliğin arttığı dikkate alındığında ve enflasyon başta olmak üzere makro  ekonomik göstergelerin yatırım artışını destekleyici bir trend içerisinde olmadığı anımsandığında yakın dönemde kamu ve özel sektör yatırımlarında sektördeki yavaşlama trendini tersine çevirecek bir canlanma beklemenin gerçekçi olmayacağı değerlendiriliyor. 


Yapı ruhsatları ve kullanma izinleri!

2014 yılının ilk...