06 / 05 / 2024

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ne yapmalı

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ne yapmalı

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Denetimsiz inşaat firmalarının evleri yıkılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisliği Odası Ankara Şubesi Sivas Temsilciliği Yardımcısı Ali Kalender, afetler sonucu binaların yıkılmasının mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. 

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Korkuteli'nde inşaatçılar sertifikalarını aldılar!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi.

Trabzon'da 209 inşaat işçisi için mesleki yeterlilik sınavı!

Trabzon'da inşaat ve makine alanında toplam 209 kişiye mesleki yeterlilik sınavı yapıldı. Sınav, Of Çaysan ve Kantekin Grup İnşaat’ta gerçekleştirildi.

Ürdün'deki Mısırlı işçiler inşaat sektöründe çalışıyor!

Mısır ile Ürdün, turizm, iş, mesleki eğitim, ilaç, jeoloji, İslami işler madencilik ve kültür gibi alanlarda işbirliğini içeren 14 protokol imzaladı. Ürdün'de, çoğu başkent Amman'da olmak üzere 636 bin Mısırlı yaşıyor. Ürdün'deki Mısırlı işçilerin büyük kısmı inşaat ve hizmet alanında çalışıyor.

İnşaat ustalarına zorunlu diploma!

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

Boya ustalarının mesleki yeterlilik belgesinde son gün 26 Mayıs!

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

İnşaatta Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar için son gün 26 Mayıs!

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında “Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.

Edremit İnşaatçılar Odası 2016'nın ilk toplantısını yaptı!

Edremit İnşaat Ustaları Odası 2016 yılı ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Oda Başkanı Rasim İz toplantısında 2016 yılında Esnaf ve Sanatkârları için neler yapabilir bununla ilgili görüş ve bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

Coşkun İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Zonguldak Ereğli'deki yapıda görevine yerine getirmedeği gerekçesiyle Coşkun Hizmet Organizasyonları Madencilik Nakliyat İnşaat’ın yetki belgesini iptal etti.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ne yapmalı Haberi

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ne yapmalı

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor. Sınavlardan başarılı olanlara yeterlilik belgesi veriliyor. Sınavları ise Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun yetki verdiği firmalar yapıyor.


Umumi İnşaatçılar ve Çalışanlar Federasyonu Başkanı Cengiz Aslan gazetemizi ziyaret ederek İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması hakkında bilgi verdi.


Yapılan yasal düzenleme ile inşaat işlerinde bazı alanlarda çalışanlara yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini kaydeden Cengiz Aslan,  "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte inşaat ve tesisat işlerinde çalıştırılacak ustalardan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması koşulu aranacağı bilgisi yer alıyor. Buna göre inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılması zorunlu hale geldi. Şantiyede yapılacak kontrollerde, ustalar yaptıkları...