05 / 07 / 2024

inşaat ustaları önem 2015

inşaat ustaları önem 2015

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi..

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

Bina tamamlama sigortasında yeni dönem: Bütün inşaat projeleri kapsamda!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri ile diğer tüm inşaat projeleri Bina Tamamlama Sigortası kapsamına dahil edildi. İşte ayrıntılar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Konya Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen millet bahçesi inşaatında son aşamaya gelindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, millet bahçesinin Konya halkı için büyük önem taşıdığını dile getirdi. 

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre; bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsat başvuruların tek seferde ödenebilecek. 

Kağıthane Gültepe Kapalı Otopark projesinin inşaatı başladı!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlut Öztekin'in önem verdiği projelerden biri olan Gültepe Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi'nin inşaatı başladı. 

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Yeni hastanelerin inşaatında İzocam ürünleri tercih edildi!

Her ihtiyaca uygun olarak ürettiği ürün ve çözümleriyle Türkiye'nin önemli projelerinin tercihi olmayı sürdüren İzocam, son dönem içerisinde inşaatına hızla başlanan yeni hastanelerin yalıtımında da tercih ediliyor.

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İtalya'da inşaat sektörü yarın faaliyete geçiyor!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'da yarın "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiliyor. Ülkede yarın inşaat sektörü iş başı yapacak...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

İnşaat sektöründe kaliteli dönem başladı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, inşaat sektöründe gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Çetinsaya'nın ''inşaat sektöründe güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar'' konulu yazısı...

inşaat ustaları önem 2015 Haberi

inşaat ustaları önem 2015

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Elazığ, “Almanya’da en son çıkan kanunla ürünü usta aracılığıyla alırsan ve montajını ustaya yaptırırsan KDV talep edilmiyor. Böylece ustanın geliri garanti altına alınmış oluyor. Sigorta şirketlerinin de zararları minimize edilmiş oluyor.” dedi.


Türkiye’de çok pahalı ürünler talep edilirken, ödemede ise hep ucuza kaçıldığını kaydeden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, böylece ustanın da kendini geliştirmeyip kursa gideceği günlerde dahi çalıştığını belirtti. Bugün TV’deki Üç Nokta programında konuşan ve bu durumun sebebini ustanın az para kazanmasına ve yanında iyi bir eleman tutamamasına bağlayan Elazığ, devletin bu konuda çalışma yapması gerektiğine...