18 / 05 / 2024

İnşaat ustaları yetki belgesi 2015

İnşaat ustaları yetki belgesi 2015

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi..

Sıva ustasının maaşı 65 bin TL oldu, sosyal medyada yorumlar gecikmedi: 'Okumasaydım'

İnşaat ustalarının maaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gusholder Haber Bülteni paylaşımında sıva ustasının maaşının 65 bin TL olduğunu duyurdu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Boya ustalarının mesleki yeterlilik belgesinde son gün 26 Mayıs!

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

Edremit İnşaatçılar Odası 2016'nın ilk toplantısını yaptı!

Edremit İnşaat Ustaları Odası 2016 yılı ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Oda Başkanı Rasim İz toplantısında 2016 yılında Esnaf ve Sanatkârları için neler yapabilir bununla ilgili görüş ve bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

Coşkun İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Zonguldak Ereğli'deki yapıda görevine yerine getirmedeği gerekçesiyle Coşkun Hizmet Organizasyonları Madencilik Nakliyat İnşaat’ın yetki belgesini iptal etti.

Bafra Beyaz İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Samsun Atakum'daki yapıda görevine yerine getirmedeği gerekçesiyle Bafra Beyaz İnşaat'ın yetki belgesini 1 yıl süreyle iptal etti.

Müteahhit belgesi artışı inşaat sektörünü türbülansa sokacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekti.

Çankırı Ünal İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi!

Resmi Gazete'nin bugünki sayısında yer alan açıklamaya göre, Çankırı İli Kurşunlu ilçesinde yapı müteahhidi Mehmet Ali ÜNAL-Ünal İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi.

İnşaat ustaları yetki belgesi 2015 Haberi

İnşaat ustaları yetki belgesi 2015

Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu’nda yer aldığını kaydeden Bolat, daha önce verilen ‘Geçici Ustalık Yetki Belgesi’nin 01 Ocak 2015 tarihinde sona erdiğini kaydetti. Bolat, 2017 yılından itibaren inşaat sektöründe ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ bulunmayanların çalışmaları mümkün olmadığından Geçici Ustalık Belgelerinin 2017’ye kadar dönüştürmeleri gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Mesleki Yeterlilik Belgesi’ ile ilgili olarak 2015 yatırım programında yer alan ‘Yapı Ustalarına Eğitim Verilerek Belgelendirilmesi’ projesi kapsamında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek eğitimler sonunda belge verilecektir. Toplam 40 saatlik eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler belge almaya hak...