02 / 05 / 2024

İnşaat ve hazır beton sektöründe gerileme

İnşaat ve hazır beton sektöründe gerileme

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, sektörde kapasite kullanım oranlarının geçen yılın aralık ayı itibarıyla yüzde 78 seviyelerine çıktığını belirterek, "İnşaat ve hazır beton sektöründe geriye gidiş olmayacağını gösteriyor" dedi.

Gram altın fiyatında son dakika! Piyasa uzmanı rakam vererek açıkladı: Altın alacaklar ve yatırımcılar hemen bakın!

Altın alacaklar ve yatırımcılar, son dakika altın fiyatlarını merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, fiyatlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o rakamlar...

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Kipa İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kipa İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gürsel Çalışkan tarafından kuruldu.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Pass Geri Dönüşüm Ambalaj Metal Hırdavat İnşaat Plastik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Pass Geri Dönüşüm Ambalaj Metal Hırdavat İnşaat Plastik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Özkan tarafından kuruldu.

Hazır Teknik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Hazır Teknik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmet Şahin tarafından kuruldu.

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi kuruldu!

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi Uyanık tarafından kuruldu.

Ersa Hırdavat Tesisat İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersa Hırdavat Tesisat İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Berk Aşkın tarafından kuruldu.

Altın son viraja girdi! Zirve öncesi son uyarı! Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun

Altının onsu bugün tekrar 2000 dolara yükseldi. Yükselen altın, ABD'deki durgunluk ve bankacılık sektörüyle ilgili endişeleri sildi. Altın zirve öncesi son viraja girdi. Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun!

İnşaat ve hazır beton sektöründe gerileme Haberi

İnşaat ve hazır beton sektöründe gerileme

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli bileşenleri arasında yer aldığı için iki sektörü birarada değerlendirmek gerektiğini söyledi. İnşaat sektörü açısından kamu ve özel sektör yatırımlarının önemli olduğunu dile getiren Işık, "Özel sektör yatırımları açısından bakıldığında geçen yıl 1 milyon 300 bin konut el değiştirdi. Bunun yaklaşık 600 bin tanesi sıfır konut. Bu oldukça önemli bir rakam" diye konuştu. 


Sıfır konut stoku sayısının fazla olmasına karşın alman yapı ruhsatı adedinin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 25 azaldığını ifade eden Işık, bunun mevcut konut stokunun daha önceki dönemlerde inşa edilenlerden oluştuğunu kaydetti. Işık, yapı ruhsatı sayısındaki azalmanın İnşaat sektörünün bu yıl büyümeyeceği anlamına gelmediğini belirterek, "İki seçim yaşadık ve terör eylemleri aitti....