30 / 06 / 2024

inşaat vergi indirimi 2017

inşaat vergi indirimi 2017

İnşaat sektörü, Kredi Garanti Fonu ile sağlanan ucuz kredinin yanı sıra, KDV, damga vergisi ve tapu harcı indiriminin yeniden gelmesini talep ediyor. Sektör tesmsilcileri demir fiyatları için de hükümetten çözüm bekliyor.

Türkiye ekonomisi yüzde 5.7 büyüdü! Büyümeye en büyük katkı inşaat sektöründen geldi!

Türkiye ekonomisi enflasyon, vergi zamları, inşaat ve seçim harcamalarının etkileriyle 2024 yılının ilk 3 ayında yüzde 5.7 büyüdü. Büyümeye en büyük katkı yüzde 11.1’le inşaat sektöründen geldi.

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Çimento zamları için harekete geçildi! Vergi indirimi istendi!

Çimento fiyatlarına mart ayında yüzde 60 zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Sektör temsilcileri ve Müteahhitler gelen zamlar karşısında zarar ettiklerini belirterek harekete geçildi, vergi indirimi istendi. İşte ayrıntılar...

Emlak sektöründe neler oluyor? İnşaat sektörü durma noktasına mı geldi?

Dövizde yaşanan artışın, inşaat ve emlak piyasasını kötü etkilediğini belirten emlak danışmanları KDV indirimi gibi sektör hakkında oldukça önemli pek çok noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

İnşaat sektöründe vergi tevfikatı yapılıyor mu?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşe yazısında Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinde kabulden sonra ödenen hakedişler tevkifatını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın o yazısı...

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi vergi. Metin İlhan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

İnşaat sektöründen vergi desteği talebi!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ülkemiz üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu belirten İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü üzerindeki menfi yansımasının da fazla olduğuna ve olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Vergi indirimi ile erken emekli olmak mümkün!

Vergi indirimi ile erken emekli olunabiliyor. Yasalarımız engelliler için çok önemli indirimler ve muafiyetler sunuyor. Engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alıp gelirlerini artırırken, bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor.

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

inşaat vergi indirimi 2017 Haberi

inşaat vergi indirimi 2017

Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül bugünkü köşesinde inşaat sektörün sıkıntılı olduğu konuları ve inşaat sektör temsilcilerinin beklentileri kaleme aldı. İşte, Hamide Hangül'ün bugünkü yazısı... 

Enflasyona yenilmeye başlayan inşaat sektörü bekleyen talep ve maliyetlerden yana dertli. Kredi Garanti Fonu ile sağlanan ucuz kredinin yanı sıra, KDV, damga vergisi ve tapu harcı indiriminin yeniden gelmesini isteyen sektör, demir fiyatları için de hükümetten çözüm bekliyor.
 

Türkiye’nin lokomotif sektörü inşaat, döviz kuruyla aşırı yükselen maliyet, talebi etkileyen yüksek faiz, arsa fiyatları ve para kaynağının pahalı olmasından yana dertli. Gayrimenkulün güvenli bir yatırım aracı olduğunu, ancak bugün getiri oranlarının enflasyona yenildiğine işaret eden sektör temsilcileri, toplam 2.3 milyon kişiye direkt istihdam sağlayan ve 250 sektörü besleyen inşaatın rahat bir nefes alabilmesi için öncelikle arsa maliyetleri ve...