28 / 04 / 2024

inşaat yapmada zamanaşımı

inşaat yapmada zamanaşımı

Tamer Heper Posta Gazetesi' ndeki bugünki yazısında, Yapalı neredeyse 30 sene oluyor. Komşu belediyeye şikayet etmiş. İmara aykırı inşaat yapmada zamanaşımı var mı? sorununu yanıtladı...

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Semih İşbecer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi ve Galatasaray Spor Kulübü 4522 sicil numaralı Divan Üyesi, eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatih İşbecer’in babası hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer hayatını kaybetti. Ünver Örer'in ailesi taziye ilanı yayınladı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik vefat etti!

Konya Karaman eşrafından merhum A. Latif Dirik ve merhume Bahriye Dirik'in oğlu İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik yaşamını yitirdi. 

AB'de inşaat üretimi 2020 Kasım'da yüzde 1,2 yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin sıklaştığı 2020 yılının kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 artış gösterdi. 

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım 2020'de yüzde 0,9 arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık olarak yüzde 0,9 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Binkar İnşaat'ın kesin mühleti 11 Mart'a uzatıldı!

Anahtar teslim konut inşaatları, inşaat müteahhitlik taahhüt işleri ve kat karşılığı inşaat yapım işleri hayata geçiren Binkar İnşaat sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. 

inşaat yapmada zamanaşımı Haberi

inşaat yapmada zamanaşımı


Yapalı neredeyse 30 sene oluyor. Komşu belediyeye şikayet etmiş. İmara aykırı inşaat yapmada zamanaşımı var mı? 


İmar mevzuatı kamu düzenini ilgilendirir. Dolayısı ile sizi komşunun şikayetine bile gerek kalmadan belediyenin takip etmesi gerekirdi. 


Kamu düzenine aykırı işlem için zamanaşımı yoktur. Ancak, bir gün bulunduğunuz bölgede imar planı değişikliği yapılır da sizin binanız bu plana uygun hale gelirse ve tadilat projesi yaparak belediyeden tasdik alırsanız binanızı yasal hale getirebilirsiniz. Bu zamanaşımı nedeni ile sizin birtakım haklar kazandığınız anlamına gelmez, sadece mevzuat değişikliğinden istifade etmeniz anlamına gelir. 


Ancak sizin aklınızı kanştiran bir husus, zaman zaman meclislerden çıkmış olan imar affı yasalandır. Çoğu seçim dönemlerinde oy yatırımı olan imar affı yasalan çıkarılmış, bir taşla iki kuş vurulmak istenilmiştir. Birinci kuş 'o partinin alacağı oy'dur, ikinci...