29 / 04 / 2024

İnşaat yasağının son günü

İnşaat yasağının son günü

Bu sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bugün sona eriyor. 16 Ekim 2016 tarihi itibariyle önümüzdeki sene yaz dönemine kadar turistlik alanlardaki inşaat çalışmaları devam edebilecek.

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor. Peki, bu sene inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

EYT'liler dikkat! Emeklilikte yaşa takılanlar Mart'ı beklemeyin hemen maaşlarınıza bakın! Son dakika rakamlar!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği EYT düzenlemesi yasa tasarısı olarak Meclis’e geldi. EYT'liler dikkat! Emeklilikte yaşa takılanlar Mart'ı beklemeyin hemen maaşlarınıza bakın! Son dakika rakamlar!

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

Avrupa Konutları Başakşehir'de yılın son kampanyası!

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Artaş İnşaat tarafından Başakşehir’de hayata geçirilen Avrupa Konutları Başakşehir yılın son kampanyasıyla dikkat çekiyor.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Vodafone Arena inşaatının son aşamaları #EveDönüyoruz sloganıyla kutluyor!

Beşiktaş JK ile Vodafone Türkiye, Vodafone Arena inşaatının son aşamalarını #EveDönüyoruz sloganıyla kutluyor. "Anılar Sahada" projesi, Vodafone Arena’nın geri sayım coşkusunu paylaşma amacıyla hayata geçirilen ikinci dijital proje.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Dumankaya İnşaat'tan yılın son kampanyası!

Dumankaya İnşaat, cazip ödeme planları ve indirimler ile Dumankaya Flex Office, Ritim İstanbul ve Dumankaya Horizon için tüketici beklentilerine göre hazırladığı yılın son fırsatlarını sunuyor.

Yeşilyurt İnşaat’ın projelerinde yılın son fırsatı!

İnşaat firmaları, 216’ya sayılı günler kala yılın son kampanyalarını konut alıcılarına sunuyor.Yeşilyurt İnşaat’ın Kurtköy’de hayata geçirdiği butik projesi Still İstanbul Adoria’da 2015 yılının son cazip kampanyaları uygulanıyor.

Ritim İstanbul kampanyası için bugün son gün!

Dumankaya İnşaat imzası ile yükselen Ritim İstanbul kampanyası için bugün son gün. Dairelerin alanları 43 ile 356 metrekare arasında değişiklik gösteren projede 2 bin 675 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

İnşaat yasağının son günü Haberi

İnşaat yasağının son günü

İnşaat yasağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile duyuruluyor. Bu genelge kapsamında yasağın ne zaman başladığı ve bittiğine dair bilgilere yer veriliyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde getirilen bu yasak, inşaatı tamamen durdurmak amaçlı olmuyor. 


Yasak ile yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


Bu sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bugün sona eriyor. 16 Ekim 2016 tarihi itibariyle önümüzdeki sene yaz dönemine kadar turistlik alanlardaki inşaat çalışmaları devam edebilecek.


Peki, 2017 inşaat yasağı ne zaman başlayacak?

Bu sene inşaat yasağı 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında uygulandı. Buna göre...