29 / 04 / 2024

İnşaat yeni sektörü yasa ihtiyacı

İnşaat yeni sektörü yasa ihtiyacı

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Pala, inşaat sektöründe canlılığı korumak ve darboğazın önüne geçmek adına bir takım tedbirler alınması gerektiğini ve sektörün öncelikli olarak tam teşekküllü bir yasaya ihtiyacı oldupunu söyledi.. 

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

Konut sektörü şahlanıyor! Yeni projeler raftan iniyor!

Konuta artan talebe karşı hareketsiz kalmayan inşaat firmaları, talebi karşılamak amacıyla yüksek maliyetlere rağmen harekete geçti. Yeni projeleri raftan indiren sektörün önemli firmaları, sektörü hareketlendirdi...

İMSAD inşaat sektöründe kadın istihdamını artıracak!

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

İnşaat sektöründe pazarlık bekleyişi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tarık Tellioğlu, sektörün iş durdurma kararı verdiğini, kamu ve çimentocuların adımının ardından bu kararı 7 Eylül’de uygulayacaklarını duyurdu. Bu açıklamaların ardından sektör temsilcilerinden art arda açıklamalar geldi. Peki kim ne dedi?

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında ilerleyen günlerde inşaat malzemeleri sektörü portföyüne katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri sektörü değişime ayak uydurmalı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın yılda iki kez düzenlediği, 2021 yılının ilk Üye Dernekler Toplantısı online olarak gerçekleşti. Toplantıda sektörün geçirdiği değişim ve güncel sorunlar ele alındı. 

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

İnşaat yeni sektörü yasa ihtiyacı Haberi

İnşaat yeni sektörü yasa ihtiyacı

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, ekonominin lokomotifi olarak yıllardır faaliyetlerini aralıksız sürdüren inşaatta canlılığı korumak ve darboğazın önüne geçmek adına bir takım tedbirlerin alınabileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı'ndan muhabir Handan Güneş'in haberine göre, Pala, sektörün öncelikli olarak tam teşekküllü bir yasaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Artan inşaat maliyetleri ve buna bağlı olarak konut fiyatlarının yükselmesi ile satışların düşmesi gibi olası sıkıntıların önüne geçmek için yeni finans modellerine ve düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Pala, inşaat sektörünün durmaması gerektiğine dikkati çekti.

Pala, bunun için imar, tapu, ruhsat, mülkiyet, finans, yapım, satış ve teslim gibi tüm aşamaları A'dan Z'ye düzenleyecek bütüncül bir çalışmanın yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

- "Alt yapı maliyetleri ciddi sorun"

Ertuğrul Yavuz Pala, inşaat maliyetlerinin yüzde 35’ini alt yapı, otopark, peyzaj,...